Sudija, plašim se za život! Svedočio brat ubijenog u Jakovu

23.01.2024

15:41

0

Autor: 24sedam

Miloš M. opisao kako mu je ubijen brat

Sudija, plašim se za život! Svedočio brat ubijenog u Jakovu
Mesto zločina I Đura Nikolić i Vuk Jolović - Copyright 24sedam Privatna arhiva/S.M.

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem brata ubijenog nastavljeno suđenje Đuri Nikoliću (24) optuženom da je 29. maja 2022. godine u Jakovu usmrtio Vuka Jolovića (30) ispalivši u njega dva kratka rafala iz automatske puške "Crvena zastava".

Miloš Mihajlović brat ubijenog, koji je na prethodnom suđenju doveden iz pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je počinio prinudu, ispričao je danas da je njegov brat tog 29. maja ubijen "mučki, s leđa". Svedok je istakao da je tokom boravka u Centralnom zatvoru čuo da se Nikolić hvali kako je Vuka ubio, kao i da mu je žao što nije ubio i Mihajlovića, zbog čega je naglasio da se plaši za svoju i sigurnost svoje porodice.

- Toga dana sam sa Vukom i društvom bio u restoranu kada sam video na stolu ključeve od kola, i to Nikolićevih, pa sam mu vratio. Nekoliko sati kasnije moj brat se potukao sa Nikolićevim ocem. Zato sam i odlučio da odem do kuće Nikolića kako bi rešio problem, ali je tamo ubrzo stigao i Vuk koji se potukao sa Nikolićevim bratom - opisao je svedok.

Svedok tvrdi da je dok je razdvajao svog i brata optuženog, video Nikolića sa automatskom puškom i tada se sakrio iza kola. Video je kako Nikolić puca u Jolovića. Naveo je i da mu je optuženi tada rekao da izađe da neće pucati, dok smatra da ga je zvao kako bi i njega ubio, kao i da je tad zamenio automatsku pušku lovačkom. Jolovića su kako je naveo svedok, zatim stavili u kola i odvezli u bolnicu, dok je brat okrivljenog koji je ranije svedočio, rekao da Mihajlović nije pritekao u pomoć već je pobegao.

Pričajući o odnosu sa okrivljenim, Miloš M. je istakao da su bili u dobrim odnosima, pa je priložio snimak na kom se navodno vidi kako Nikolić neko dete maltretira i baca ga u Savu, zbog čega je kako tvrdi i nastao problem između Nikolića i ubijenog.

Danas je svedočio i Aleksandar J. kum brata okrivljenog, koji je takođe bio očevidac, ispričao kako se ceo događaj odvio i da Miloš M. nije pritekao u pomoć kada su Jolovića stavljali u kola da ga voze u bolnicu već je stajao na kapiji.

Sledeće suđenje je zakazano za 26. februar. Nikolić je na početku suđenja izneo odbranu u kojoj je naveo da jeste ubio Vuka J. ali je tvrdio da ga je ubijeni godinama unazad zlostavljao i maltretirao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike