U Novom Pazaru isključeni pijani i drogirani vozači: Ekspresno sankcionisani, a evo kakve su kazne dobili

15.01.2024

19:05

0

Autor: Mi. S.

Zaustavljen i petnaestogodišnjak koji je vozio neregistrovan automobil pod dejstvom kanabisa

U Novom Pazaru isključeni pijani i drogirani vozači: Ekspresno sankcionisani, a evo kakve su kazne dobili
Ilustracija - Copyright FOTO TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Pripadnici saobraćajne policije u Novom Pazaru isključili su iz saobraćaja tri osobe koje su upravljale vozilima, zbog učinjenih prekršaja.

Policija je u Tutinu, u petak oko ponoći, zaustavila 36-godišnjeg vozača automobila "polo“ koji je imao 1,82 promila alkohola u organizmu, dok je na Keju skopskih žrtava u Novom Pazaru zaustavila 29-godišnjeg vozača automobila marke BMW koji je, kako je proverom utvrđeno, bio pozitivan na kokain i kanabis, a imao je i 0,94 promila alkohola u organizmu.

Takođe, policija je sinoć u Novom Pazaru isključila iz saobraćaja petnaestogodišnjaka  koji je upravljao neregistrovanim automobilom „seat ibica“ pod dejstvom kanabisa. Protiv njega su podnete odgovarajuće prijave i predat je roditeljima.

Tridesetšestogodišnjem i dvadesetdevetogodišnjem vozaču je određeno zadržavanje i protiv njih su podnete prekršajne prijave iz Zakona o bezbednosti saobraćaja.

Sudija za prekršaje u Novom Pazaru je tridesetšestogodišnjaku izrekao novčanu kaznu u iznosu od 90.000 dinara, zabranu upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriji Republike Srbije u trajanju od 8 meseci i 14 kaznenih poena, dok je 29-godišnjak kažnjen sa 40.000 dinara, 12 meseci zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na teritoriji Republike Srbije i 18 kaznenih poena.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike