Obrt u slučaju ubistva "škaljarca" u Brazilu: Ovo je osumnjičeni "Hrvat" ubica (FOTO/VIDEO)

11.01.2024

13:49

0

Uhapšen Brazilac Fabijan Kosta Neri sa hrvatskim dokumentima

Obrt u slučaju ubistva "škaljarca" u Brazilu: Ovo je osumnjičeni "Hrvat" ubica (FOTO/VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/ Printscreen SBT News/Mup CG

Osumnjičeni za ubistvo Pančevca Darka Geislera Nedeljkovića u Brazilu, kod kojeg su pronađeni hrvatski papiri sa imenom Darko Malić, zapravo je Brazilac Fabijan Kosta Neri. Kako se sumnja, on je 2019. godine u Hrvatskoj preuzeo drugi identitet, sa imenom čoveka iz Hrvatske.

Printscreen
Osumnjilčeni Brazilac

Darko Geisler Nedeljković, "škaljarac" i bliski saradnik Luke Bojovića, ubijen je 5. januara ispred porodične kuće na obali Sao Paula, u Embareu. U Brazilu živeo pod lažnim identitetom na ime Dejan Kovač. U trenutku napada, žrtva je vozila bicikl sa suprugom (34) i sinom (4). Nakon što se su stali ispred kuće, pojavio se napadač koji je dotrčao i ispalio nekoliko hitaca u Nedeljkovića. U tom trenutku žrtva je pala na trotoar, a dete je palo sa bicikla.

Pobegao sa robije

Fabijano je bio na poternici brazilskog suda. Osuđen je na dve godine, sedam meseci i pet dana zatvora zbog posedovanja narkotika i korišćenja lažne isprave. Jedno vreme je izdržavao kaznu u poluotvorenom režimu, a onda je pobegao.

Brazilac je nosio ličnu kartu stranca sa svojom fotografijom, ali na ime Darko Malić, “hrvatske nacionalnosti”. U lažnom dokumentu se navodi da je izdata 6. februara 2019. godine, s tim da je 19. jun 2017. godine datum ulaska u zemlju navodnog stranca.

Fabijana su policajci, uz podršku specijalnih timova, uhapsili u kući na Kaminjo da Kapela, u Kastelu, na drugom kraju grada od mesta zločina. Sudski nalog je zatražen zbog saznanja da se na adresi nalazi droga. 

Printscreen
Fabijan Kosta Neri kao Darko Malić

 

Lažni Hrvat je spavao i izabrao svoje ustavno pravo da ćuti. Pored lažnog identiteta, oduzeta je 71 vizit karta na ime Darko Malić, tablet, mobilni telefon, precizna vaga, mobilni telefon i 190 grama hašiša. Odbio je da da lozinku za otključavanje svog pametnog telefona, ali je sud odobrio razbijanje poverljivosti elektronske opreme koja je na forenzičkom ispitivanju. U zavisnosti od otkrivenih podataka, istraga bi mogla da krene u novim pravcima.

 

 

Darko Gajzer (43), nekada Nedeljković, bio je na poternici zbog ubistva Baranina Andrije Mrdaka, 25. decembra 2014. godine ispred vrata zatvora u Spužu. Crnogorsko pravosuđe sumnja da se Pančevac krije i iza ubistva Nikšićanina Vidaka Vorotovića (34), zvanog Vinka, likvidiranog 15. decembra 2012. oko 23.30 u sačekuši u centru Nikšića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike