Šiptari krenuli naoružani do zuba: Razotkriven pakleni plan, sprečeni u destabilizaciji Srbije (FOTO)

06.01.2024

15:24

0

Prilikom pregleda njihovog vozila, srpska policija i carina su u šupljinama sedišta pronašle veću količinu oružja i prigušivača

Šiptari krenuli naoružani do zuba: Razotkriven pakleni plan, sprečeni u destabilizaciji Srbije (FOTO)
Ilustracija - Copyright Tanjug/Anđelko Utješanović/Profimedia

Srpske službe bezbednosti su, zajedno sa Carinom, kako se saznaje, sprečile su još jedan pokušaj Šiptara sa Kosova i Metohije, da, uz pomoć stranog faktora, destabilizuju Srbiju.

Kako se saznaje, pripadnici srpskih službi bezbednosti su na administrativnom prelazu "Merdare", uhapsili dva Albanca iz Prištine starosti 22 i 30 godina koji su pokušali da u centralnu Srbiju unesu veću količinu naoružanja. Prilikom pregleda njihovog vozila, srpska  policija i carina su u šupljinama sedišta pronašle veću količinu oružja i prigušivača umotanih u folije. 

Sumnja se da su dvojica Albanaca sa Kosova i Metohije, uz instrukcije i pomoć jedne zapadne zemlje čiji je zvaničnik nedavno boravio na Kosovu i Metohiji i koji svesrdno podržava nezavisnost KiM, oružje želeli da prokrijumčare jednoj kriminalnoj grupi u našoj zemlji. Cilj im je bio da izazovu incidente, ugroze bezbednost naših građana i destabilizuju Srbiju.

Pronađeno je i zaplenjeno, kako se saznaje, 45 pištolja i 31 prigušivač

Oružje je oduzeto, o svemu je obavešteno i tužilaštvo a istraga je u toku, pišu Novosti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike