Borba za život dečaka (4): Mališan prevezen u Beograd s prelomom lobanje, njegova trudna majka poginula (FOTO)

23.12.2023

18:29

0

Autor: Mi. S.

Otac dečaka je u stabilnom stanju i o njemu brinu lekari Opšte bolnice u Novom Pazaru

Borba za život dečaka (4): Mališan prevezen u Beograd s prelomom lobanje, njegova trudna majka poginula (FOTO)
Spasavanje dečaka posle nesreće kod Tutina - Copyright TANJUG/STR

Trudnica je poginula, dok su njeni četvorogodišnji sin i suprug zadobili teške povrede u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u 19.30 sati u blizini sela Batrage kod Tutina, kada je automobil sa tročlanom porodicom iz Tivta, sleteo u kanjon reke Ibar, dubok čak 150 metara.

Kako se saznaje, dečak je u teškom stanju i on je transportovan za Beograd, dok je otac stabilno i o njemu vode računa u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Dr Ševćet Hajrović, načelnik hirurških grana u Opštoj bolnici Novi Pazar, rekao je da je dete kod njih dovezeno bez svesti.

- Povređeno je dete starosti četiri godine koje je zadobilo tešku povredu glave. Polomljene su kosti lobanje i lica. Bio je u stanju hipotermije, jer mu je telo dugo bilo u ledenoj reci. Ima povrede mozga, urađen je CT glave, a zbog teškog stanja on je transportovan u Beograd na Neurohiruško odeljenje - rekao je dr Hajrović i dodao da je otac mališana u stabilnom stanju, da ima prelom rebara od prvog do sedmog, izliv krvi u pluća i da je dreniran.

Vatrogasci spasioci, Hitna pomoć i policija odmah su izašli na teren, a okupio se i veliki broj građana. Trebalo je vremena da se povređeni izvuku iz provalije na bezbedno. Automobil se, inače, usled pada i prevrnuo na krov, pa je akcija spasavanja bila jako komplikovana.

TANJUG/STR
Dečak je spasen prvi

Teren na kom je došlo do sletanja s kolovoza je nepristupačan, a u vreme nesreće bio je mrak i padala je neka susnežica.

TANJUG/STR
 

- Bila je to trka s vremenom, morali smo brzo da se organizujemo i da delamo. Hladno je bilo, dole je reka... Znali smo da je dete tu i trudnica, jednostavno nije bilo vremena da čekamo. Svi iz spasilačkog tima su dali sve od sebe, vatrogasci su se spustili u ambis, lampama su osvetljavali šiblje i probijali se, građani su opet sa svoje strane pomogli koliko su mogli. Slika koja će svima ostati urezana u sećanje, jeste ona na kojoj vatrogasac u naručju iznosi uplakanog dečaka iz provalije - rekao je izvor medija i dodao da su se svi slomili kada su shvatili da trudna majka dečaka ne daje znake života.

Prema rečima izvora, još se ne zna šta je uzrok nesreće, a drugih učesnika u udesa nije bilo. Činjenica je da je padao sneg, da je kolovoz bio mokar i klizav, ali će detalje utvrditi dalja istraga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike