Žuta kesa puna heroina: Švercer droge osuđen na četiri i po godine zatvora

19.12.2023

11:41

0

Autor: Mi. S.

Dušan Đorđević pravosnažno je osuđen zbog šverca tri kilograma heroina, a Zijad Fejzaj je oslobođen optužbe

Žuta kesa puna heroina: Švercer droge osuđen na četiri i po godine zatvora
Ilustracija - Copyright MUP Srbije

Apelacioni sud u Beogradu doneo je presudu kojom je okrivljenog Dušana Đorđevića osudio zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na kaznu zatvora u trajanju od četiri i po godine. Izrečena mu je i mera bezbednosti oduzimanja predmeta, i to ukupno 3.003,66 grama opojne droge heroin.

Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, Đorđević je 21. februara ove godine bio osuđen na istu zatvorsku kaznu, dok je okrivljeni Zijad Fejzaj oslobođen od optužbe da je bio saizvršilac.

MUP printscreen
Ilustracija

Okrivljeni Dušan Đorđević je oglašen krivim što je tokom noći između 30. i 31. jula 2019. godine, na auto-putu Niš - Beograd neovlašćeno, radi prodaje, držao heroin, ukupne neto mase 3.003,66 grama, na taj način što je od strane policijskih službenika zaustavljen na auto-putu. Pregledom vozila u kome se nalazio na mestu suvozača, u gepeku je pronađena PVC kesa u kojoj se nalazila jedna žuta PVC kesa, a u njoj šest paketa oblepljenih braon selotejp trakom, u kojima je bio heroin, koji je oduzet od Đorđevića.

Sud je, kako navode, u odnosu na okrivljenog Zijada Fejzaja, našao da je pravilno prvostepeni sud zaključio da se izvedenim dokazima nije na pouzdan i van svake razumne sumnje moglo utvrditi da je ovaj okrivljeni izvršio radnje koje su mu optužnim aktom stavljene na teret.

Podsetimo, nakon hapšenja osumnjičenih na auto-putu, mediji su izveštavali da je u velikoj policijskoj akciji presečen krijumčarski lanac, kojim je droga iz Turske, preko Kosmeta i Novog Pazara, stizala do Beograda i dalje u Evropu.

Heroin je, kako su pisali mediji, poreklom iz Avganistana i do južne srpske pokrajine stizao preko turske i bugarske teritorije, najčešće u kamionima i sakriven među drugom, uglavnom tekstilnom robom. To je bio jedan krak, a drugi je išao iz Bugarske direktno u Srbiju, tačnije u Novi Pazar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike