Vlasnik staračkog doma koji je goreo bio hapšen, druži se sa kriminalcima! U požaru poginuli baka i deka, tragediju izazvalo ovo

14.12.2023

21:43

0

U sinoćnjem požaru u staračkom domu "Milidom lux" na Zvezdari koji je izbio oko 19 časova na trećem spratu u jednoj sobi, nastradali su M. I. (82) i D. P. (92)

Vlasnik staračkog doma koji je goreo bio hapšen, druži se sa kriminalcima! U požaru poginuli baka i deka, tragediju izazvalo ovo
Dom za stare - Copyright Profimedia

Sinoć oko 19 časova izbio je požar u staračkom domu "Milidom lux" na Zvezdari i u njemu je nastradalo dvoje ljudi, petoro je povređeno, međutim, ono što baca senku na ceo slučaj je to što je vlasnik ovog doma Željko S., kako se nezvanično saznaje, hapšen zbog stavljanja u promet opojnih droga, ali i da su u policijskom sistemu evidentirani kontakti sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa.

U sinoćnjem požaru u staračkom domu "Milidom lux" na Zvezdari koji je izbio oko 19 časova na trećem spratu u jednoj sobi, nastradali su M. I. (82) i D. P. (92). Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se da je požar izazvala zapaljena cigareta, jer je kako tvrde deca i unuci korisnika, dementnim osobama bilo dozvoljeno pušenje.

Dan kasnije, kako se videlo na licu mesta, ceo treći sprat je izgoreo, a spoljne strane vatra je zahvatila i četvrti i peti sprat.

Unutra su bili radnici koji su se sklanjali sa prozora kada su videli kamere, a u jednom trenutku starija žena izašla je na terasu kako bi popila sok. Nekoliko minuta kasnije, izašao je stariji muškarac, zbog čega se sumnja da se u staračkom domu i dalje nalaze njihovi korisnici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad_)

 

Za ovaj starački dom se prvi put u medijima čulo 2020. godine kada je u njegovo dvorište bačena bomba. Ubrzo je objavljeno da je meta bio vlasnik koji inače živi u kući koja se nalazi u sklopu dvorišta staračkog doma.

Hapšen zbog droge, druži se sa kriminalcima

Vlasnik staračkog doma, Željko S. uhapšen je 2017. godine zbog sumnje da je stavljao u promet opojne droge.

Sa njim je uhapšen još jedan muškarac, a tužilaštvo je tada tražilo da mu se odredi pritvor.

Postupak se protiv Željka S. nije vodio, a razlog tome nije poznat. Izvor otkriva da on nije pripadnik nijedne kriminalne grupe, ali da ima kontakte sa njima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- U sistemu je evidentirano da je imao kontakte sa pripadnicima različitih kriminalnih grupa - kaže izvor.

Slomljeni od tuge i bola zbog gubitka bake P. M. (92), članovi njene porodice stajali su sinoć ispred kapije doma. Kroz suze je jedan od članova porodice rekao: "Ja sam kriv! Ja sam je tu doveo!"

Ostali članovi porodice su mu rekli da nije on kriv, međutim ubrzo je odgovorio: "Dementnim ljudima dozvoljavaju da puše! Šta bismo drugo očekivali?!".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike