Svojim telom je branio Knin i bio na svim ratištima: Ovo je Dragoslav (65), kojeg je vatrena stihija živog progutala u rođenoj kući!

10.08.2021

15:55 >> 19:56

0

Autor: j.jovanovic

Kuća je potpuno izgorela, a krov se urušio, čak je i jedan vatrogasac zadobio opekotine po leđima i nogama dok je pokušavao da ugasi stihiju

Svojim telom je branio Knin i bio na svim ratištima: Ovo je Dragoslav (65), kojeg je vatrena stihija živog progutala u rođenoj kući!
Copyright 24sedam/M.Kostić

Dragoslav Radenković (65) iz sela Trupale kod Niša nastradao je u utorak u požaru, koji je izbio oko 20 časova u njegovoj kući. Bio je srpski patriota i jedan od poslednjih branilaca Knina u ratom zahvaćenoj Hrvatskoj, kao i dobrovoljac svih ratova od 1991. godine do 1999. godine.

Nažalost, kada su došla mirnija vremena, Dragoslav, kao da je odustao od borbe za bolje sutra. Živeo je sam, voleo je kažu komšije, da popije i nikada nije bio bez cigareta, a sumnja se da je i od nje krenuo požar koji ga je koštao života.

Pročitajte još:

24sedam/M.Kostić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kako se pretpostavlja, Dragoslav je zaspao sa cigaretom u ustima i tako je vatra buknula.

Kuća je potpuno izgorela, a krov se urušio, čak je i jedan vatrogasac zadobio opekotine po leđima i nogama dok je pokušavao da ugasi stihiju.

-On je bio strastven pušač, a već se dešavalo da zapali kuću. Kuća je bila puna svačega, žar cigarete je bio dovoljan da je pretvori u buktinju. Nije ovo prvi put da mu se to desi, pre tri godine je takođe zapalio kuću. Tada sam uspeo da mu pomognem, ali ovoga puta sam bio nemoćan- priča jedan od komšija.

Dodaje, da je Dragana poslednji put video pre užasne smrti.

-Dragoslav je bio radnik Elektronske industrije oko 25 godina kada je izgubio posao. S prvim danima rata u Hrvatskoj odmah se sam prijavio da brani Srbiju. I tada i kasnije je prošao ratište uzduž i popreko, ali mu je srce ostalo u Kninu. Svaku godišnjicu pada Knina teško je preživljavao jer je spasavao tada što se spasti može. On je bio artiljerac, a ja tenksista. Zato smo umeli i da popijemo po neku. Sve loše što se dogodilo u ovoj zemlji preko naših leđa se lomilo- priča njegov prijatelj Saša Đorđević, komšija sa kojim je ratovao za Vukovar u Hrvatskoj i koji ga je poslednji put i video pre užasne smrti. On kaže da nije oduvek bilo tako, da je Dragoslav nekada bio pravi gospodin, ugledni građanin, omiljeni komšija.

24sedam/M.Kostić

Pročitajte još:

24sedam/M.Kostić

-Njegov patriotizam zaista se nije dovodio u pitanje. On je bio gospodin koji je bio razočaran u sve. Ostavio je dve divne ćerke koje žive u Nišu. Ranije je mnogo pio, a onda je počeo da se leči, pio je lekove i počeo je ponovo da pije od pre nekoliko dana. Sve ga je to razjedalo. Zanimljivo je, da je nekada davno stalno učestvovao u nekadašnjim radnim akcijama. Toliko se istakao po vrednoći da je bio neki predvodnik i sakupljao je priznanja sa svih pruga, puteva i slično što se tada pravilo- priča njegov prvi komšija i rođak Stanoja Ristić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike