Pedofil na slobodi: Muškarac iz Gadžinog Hana koji je terao devojčicu (12) da "prave bebu" izašao iz zatvora

11.12.2023

09:57

0

Tokom sudskog postupka, on je negirao da je sa devojčicom imao seks. Međutim, medicinsko veštačenje pokazalo je suprotno

Pedofil na slobodi: Muškarac iz Gadžinog Hana koji je terao devojčicu (12) da "prave bebu" izašao iz zatvora
Ilustracija - Copyright Pexels

Srđan Dinić (58) iz okoline Gadžinog Hana izdržao je kaznu zatvora od sedam godina na koju je osuđen, jer je tokom 2015. godine imao seksualne odnosne sa devojčicom koja je tada imala samo 12 godina. On je polovinom godine izašao na slobodu saznaje Telegraf.rs

Dinić je u oktobru 2015. godine u svojoj kući devojčicu dodirivao po genitalijama, a zatim joj predložio "da prave bebu". Nakon mesec dana, kada je ona došla kod njega nakon bekstva iz hraniteljske porodice, ponovo je sa njom imao seksualni odnos.

On je koristio loše materijalne prilike njene porodice, pa je pozivao devojčicu da dolazi kod njega - što je ona rado činila. Po svemu sudeći, postojala je prećutna saglasnost njenih roditelja da sa njim zasnuje vanbračnu zajednicu.

S obzirom na to da je Centar za socijalni rad uočio da u toj porodici postoji zanemarivanje dece, maloletnica je izmeštena u hraniteljsku porodicu. I nakon toga, S.D. je nastavio da kontaktira sa devojčicom, ubedio je da pobegne od hranitelja i da mu se vrati.

Tokom sudskog postupka, Dinić je negirao da je sa devojčicom imao seks. Međutim, medicinsko veštačenje nedvosmisleno je pokazalo da je devojčica imala seksulne odnose, a iskazima svedoka potkrepili su navode optužbe da je Dinić odgovoran za njenu obljubu.

Tužilaštvo je tražilo kasnu od devet godina zatvora, ali morali su da se zadovolje sa sedam.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike