Domar i vozač iz Doma zdravlja u Brusu priznali krivicu: Mesecima su krali lož-ulje!

30.11.2023

23:47

0

Lož ulje istakali su u kante iz rezervoara, po noći. Količina od 115 litara, nađena je u kući domara - navodi izvor upoznat sa slučajem

Domar i vozač iz Doma zdravlja u Brusu priznali krivicu: Mesecima su krali lož-ulje!
Ilustracija - Copyright Ministarstvo zaštite životne sredine

Dva radnika Doma zdravlja u Brusu, osumnjičena za krađu lož ulja iz ove zdravstvene ustanove, priznali su krivično delo.

Lož ulje je prethodno otuđeno iz kotlarnice Doma zdravlja, nađeno je u kući domara U.Z. (59) i on je, kao i osumnjičeni vozač G. I. (52), priznao krivično delo za koje je osumnjičen. 

Saznanja iz dosadašnjeg toka istrage je da su U.Z, G.I, kao i još jedan vozač, T.Lj. mesecima uzimali naftni derivat iz kotlarnice. Policija je ranije naznačila da se radi o vremenskom okviru februar - oktobar, 2023.godine.

- Lož ulje istakali su u kante iz rezervoara, po noći. Količina od 115 litara, nađena je u kući domara - navodi izvor upoznat sa slučajem.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Brusu, gde su počela prva saslušanja.

U Domu zdravlja nisu bili danas dostupni za komentar. U okviru baze podataka na sajtu DZ, objavljen je Plan javnih nabavki za 2023.godinu, od februara, po kome je predviđeno 4.514.400,00 dinara za kupovinu naftnog derivata.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike