Mužlja u šoku nakon stravične eksplozije: Hvalio se da je kupio novi gasni kotao!

24.11.2023

13:19

0

Telo Eve Mezei izvuičeno je iz ruševina posle četiri sata, a njen suprug Mihalj Mezei je povređen

Mužlja u šoku nakon stravične eksplozije: Hvalio se da je kupio novi gasni kotao!
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Eva Mezei smrtno je stradala u eksploziji koja se u četvrtak oko 15 časova dogodila u Mužlji, prigradskom naselju u blizini Zrenjanina. Njeno telo pronađeno je ispod gomile šuta i ostataka betonske grede, koja je direktno pala na nju i po svemu sudeći je usmrtila.

 - Velika borba sa vatrenom stihijom je bila, mnogo nas vatrogasaca i policijskih stručnjaka je radilo svoj posao. Krov i gornji sprat kuće potpuno su uništeni, a oštećen je i krov komšijske kuće, dok je potpuno uništena i bašta sa voćnjakom - priča komšija, koji je učestvovao u spasavanju Mihalja Mezeija, koji se sa opekotinama, teško povređen, nalazi u bolnici u Zrenjaninu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Stručnjaci i forenzika koja je u toku, verovatno utvrdiće sve dodatne detalje, ono što je nama iz komšiluka poznato, da je Mišika nedavno nabavio novi gasni kotao i hvalio se činjenicom da je trajno rešio problem sa grejanjem porodične kuće, u okviru koje je nekada držao i kiosk sa hamburgerima - priča komšija sa druge atrane ulice.

- Bio sam tamo u momentu kada su telo nesrećne Eve izvlačili ispod gomile šuta i ostataka betonskih greda i ploče, eto se samo neko setio da je pozove na telefon, ali bio je opšti haos, unuke i ćerka su vriskale - dodaje drugi komšije iz kuće nekoliko desetina metara dalje.

Pričaju komšije i brojni okupljeni prijatelji i poznanici, dan nakon užasne tragedije, da ništa nije ukazivalo na tragičan ishod, Mišika, kako ga svi u Mužlji oslovljavaju, svakodnevno je bio sa ljudima na ulici, u centru, na pijaci, pored obližnje prodavnice mešovite robe, koju drži njegova ćerka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Bio je srećan i veoma ponosan na svoju investiciju, novi gasni kotao, koji je izazvao nesreću. Šta se tačno dogodilo, kako je došlo do eksplozije, stvarno nisam pametan - kaže sredovečni meštanin Mužlje, pričajući u superlativu o porodici Mezei.

Mihalj Mezei, vlasnik kuće koja je nakon ekaplozije odletela u vazduh, kolima Hitne pomoći odvezen je u Urgentni centar bolnice u Zrenjaninu, nakon ukazane pomoći i lekarskih pregleda, sa opekotinama zadržan je na lečenju, a nezvanične informacije ukazuju da je u silnom šoku zbog svega što se dogidilo i nije životno ugrožen.

Eva Mezei tragično je stradala u eksploziji, u momentu detonacije za razliku od svog supruga, koji je bio u podrumu, nalazila se u dnevnoj sibi, a njeno telo posle više od četiri sata potrage, izvučeno je ispod ruševina i lekar je na licu mesta konstatovao smrt.

Nema tog stanovnika prigradskog naselja Mužlja kod Zrenjanina, koji se juče nije, bar za tren našao u ulici gde se dogodila eksplozija, svi su u šoku, ali bez dileme, da je eksplodirao kotao za plin i da je to uzrok nesreće.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike