Ispovest majke koja se porodila u kupatilu: Nosila sam blizance, izgubila sam devojčicu, dečak hitno prevezen u Beograd

13.11.2023

09:30

0

Ispovest majke koja se porodila u kupatilu: Nosila sam blizance, izgubila sam devojčicu, dečak hitno prevezen u Beograd
Ilustracija - Copyright Profimedia

Majka N.Ć. iz Majdanpeka, koja je u noći 6. novembra pozvala Hitnu pomoć i prijavila da se prevremeno porodila u kupatilu, kaže za Kurir da je bila u osmom mesecu i da je imala blizanačku trudnoću. Podsetimo, jedna beba je preminula.

- Termin mi je bio 15. decembar, nosila sam dečaka i devojčicu. Sve je bilo u najboljem redu, a tog dana smo bili zakazali i ultrazvuk privatno da proverimo kako napreduju bebe. Inače ja i suprug imamo još dvoje dece. Ustala sam oko dva, pola tri ujutru i imala sam nagon za veliku nuždu. Nisam osetila nikakve kontrakcije. Obrisala sam krv i čekala da nagon prođe kako bih što pre otišla u bolnicu da me pregleda dežurni ginekolog. Osetila sam da jedna beba gura drugu u stomaku. Morala sam sve vreme da budem pribrana. Izašao je i plod, ali se ništa nije čulo, da jeste reagovala bih. Dok je plod izazio i dalje nije bilo nikakvih kontrakcija - priča majka za Kurir i dodaje:

- Beba u stomaku je krenula da se pomera, sve vreme sam morala da budem pri sebi i da ne paničim, plašila sam se. Muž je odmah pozvao Hitnu pomoć, koja je brzo došla. Nisam smela nagle pokrete da pravim. Na pameti mi je bilo samo da spasimo drugu bebu. Nažalost, u bolnici je konstatovana smrt devojčice, a dečak je prevereno rođen i sutradan je prevezen na Institut za neonatologiju u Beogradu gde se prati njegovo stanje. 

- Ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja odmah je krenula na teren po pozivu jer je porođaj nastupio pre vremena. Kako je majka navela u trenutku ništa nije ukazivalo na porođaj za koji je bilo rano jer je za dan dva trebao da ode na kontrolu kod ginekologa koji je vodio trudnoću. Budući da se radi o blizancima devojčica je nažalost mrtvorođena, i u trenutku porođaja izletela je u WC šolju dok se dečak nakon dolaska Hitne pomoći koja je majku odvezla u Opštu bolnicu u Majdanpeku, nakon dvadesetak minuta na svu sreću na svet došao zdrav. Naložena je obdukcija kako bi se utvrdilo da je devojčica mrtvo rođena. Postupkom po proceduri naložena je obdukcija nastradalog deteta čijim će zvaničnim izveštajem sa rezultatima trebalo bi biti potvrđeno da je beba mrtvorođena, što je u nadležnosti Tužilaštva u Negotinu, kažu u Domu zdravlja Majdanpek.

TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC Profimedia
 

Majka kaže i da je ona sada kod kuće, ali da je bila sa suprugom u poseti drugom detetu.

- Beba je dobro, tamo dobija sve što je potrebno. Molimo Boga da sve bude kako treba. Trudim se da budem dobro i da gledam pozitivno. Ima trenutaka kada potonem, ali imam podršku i moram da budem dobro zbog dece i zbog bebe - naglašava sagovornica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike