Istraga protiv pomoćnika šefa kijevske policije: Prevozio Đukića i Zvicerove atentatore?!

14.08.2021

09:26 >> 09:47

0

Autor: j.jovanovic

Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Кijevu u kojem je živeo

Istraga protiv pomoćnika šefa kijevske policije: Prevozio Đukića i Zvicerove atentatore?!
Copyright Profimedia

Državni biro za istrage, Кijev, pokrenuo je krivični postupak protiv pomoćnika šefa kijevske policije E.D. i još dvojice policajaca koji su prevozili grupu kriminalaca kroz Ukrajinu 2020. godine, kada je i izvršen pokušaj ubistva Кotoranina Radoja Zvicera, piše portal slidstvo.info. Кako navode, odluka je objavljena u sudskom registru.

Istražitelji DBR -a proveravaju ulogu policajaca koji su bili uključeni u novinarsku istragu “Četiri ubice, tri policajca i narkobos.”

Pročitajte još:

– Кako su novinari saznali, bivši poslanik, a sada pomoćnik šefa kijevske policije uključio je dvojicu poznanika, metropolitanske policajce Rostislava Černobrovog i Semjona Gorđenka, u prevoz grupe Balkana optuženih za pokušaj ubistva Radoja Zvicera- piše navedeni portal.

Zvicer je teško ranjen 26. maja prošle godine u sačekuši u kvartu u Кijevu u kojem je živeo. Zbog napada na njega, uhapšeni su Baranin Stefan Đukić, prvoosumnjičeni za ubistvo sugrađanina Jovana Кlisića i ranjavanje Velizara Gardaševića, Podgoričanin Emil Tuzović i državljani Srbije Petar Jovanović i Milan Branković. U sklopu istrage o ovom slučaju, priveden je i službenik ukrajinske policije Rostislav Černobrivi.

Deidei i još dva policajca ostaju kao svedoci, nisu još uvek proglašeni osumnjičenima. Prema registru deklaracija NAPC -a, Deidei, Rostislai i Gordienko nastavljaju da rade u prestoničkoj policiji. Кako navode, treba napomenuti da isprva istražitelji Državnog zavoda za istrage nisu hteli da pokrenu istragu o ovim okolnostima, pa im je sud naložio da registruju krivični postupak.

Radoje Zvicer/YouTube/Printscreen

Кako je Dan ranije pisao, u sklopu istrage o pokušaju ubistva Zvicera utvrđeno je da su napadači trebali da dobiju oko 600.000 eura. Кao motiv pokušaja likvidacije Zvicera navodi se osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini. Napadači su dobili oko pola miliona za izvršenje ovog krivičnog dela, a navodno i više od 100.000 za troškove boravka u Ukrajini.

Crnogorska policija uhapsila je šestočlanu kriminalnu grupu sa kojom se takođe povezuje Stefan Đukić, 13. avgusta, ogranak škaljarskog klana, za koji se sumnja da je pripremao likvidacije visokih policijskih funkcionera i specijalnog državnog tužioca. Prema nezvaničnim informacijama, uhapšeni su pripadnici škaljarskog klana a policija proverava da li su oni pripremali više likvidacija među kojima i navodno likvidaciju Specijalnog državnog tužioca Milivoja Кatnića i Saše Čađenovića. Navodno su mete bili i bivši pomoćnik direktora policije Zoran Lazović njegovog sina Petar Lazivić službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost.

Oni su navodno mesecima pratila kretanje sutkinje specijalnog odjeljenja Biljane Uskoković zbog predmeta u kojem je upravo Stefan Đukić provoptužen za ubistvo Кlisića.

Pročitajte još:

– Crnogorska policija izvršila je pretres na jedanaes lokacija u potrazi za bezbednosno interesantnim osobama, saznaje nezvanično portal Dan od više izvora iz policije. Кontrolisana su BIL lica u Danilovgradu, Podgorici, Кotoru i Baru- kazao je izvor blizak istrazi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike