Sin Staklenog bežeči bacio "glok", pa gurnuo policajca: Saslušan u tužilaštvu

10.11.2023

19:31

0

Autor: Mi. S.

Gvozden Jovanović negirao je krivicu, dok je Zoran R. priznao da je počinio krivično delo

Sin Staklenog bežeči bacio "glok", pa gurnuo policajca: Saslušan u tužilaštvu
Ilustracija - Copyright MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas su saslušani Gvozden Jovanović i Zoran R. zbog sumnje da su neovlašćeno nosili pištolje i municiju, a Jovanović i jer je sprečio policijskog službenika PS Novi Beograd u obavljanju poslova bezbednosti. Jovanović je, da podsetimo, sin poznatog "surčinca" Ljubomira Jovanovića Staklenog.

Gvozdenu se naredbom o sprovođenju istrage na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, a Zoranu R. krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Jovanović je na saslušanju negirao krivicu, dok je Zoran R. priznao izvršenje krivičnog dela, ali nije želeo da odgovara na pitanja.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivična dela.

Sumnja se da su Zoran R. i Gvozden Jovanović došli do auto-perionice u Novom Beogradu, gde su boravili izvesno vreme sa drugim osobama, da bi se, pošto je uočio policijske službenike, koji su obavljali redovno patroliraliranje, osumnjičeni Gvozden Jovanović dao u beg, trčeći prema kraju perionice.

Policijski službenici su krenuli za osumnjičenim i kad su počeli da ga sustižu, on je iz pojasa izvadio pištolj marke “glok” sa 15 komada municije, a za čije držanje i nošenje nema odobrenje nadležnog organa i odbacio ga preko ograde.

Potom je osumnjičeni krenuo da trči nazad ka policijskom službeniku M.M, koga je odgurnuo rukama i nastavio da trči dalje između policijskih službenika, međutim ubrzo se sapleo i pao, kada je uhapšen.

Istovremeno Zoran R, koristeći zauzetost policijskih službenika, sakrio je jedan pištolj marke “CZ” sa 15 komada municije koji je prethodno doneo sa sobom, a za čije držanje i nošenje nije posedovao odobrenje nadležnog organa. Pištolj je pronađen pretragom terena.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike