Policija u pograničnim pojasevima pronašla 4.780 nelegalnih migranata; Evo gde su se sve skrivali

10.11.2023

19:48

0

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije do sada je oko 3.300 iregularnih migranata prevezeno u prihvatne centre

Policija u pograničnim pojasevima pronašla 4.780 nelegalnih migranata; Evo gde su se sve skrivali
Ilustracija - Copyright OMK MUP Republike Srbije

U akciji suzbijanja iregularnih migracija, koja se od 27. oktobra sprovodi po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, a kojom rukovodi pomoćnik direktora policije general policije Dejan Luković, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su oko 4.780 iregularnih migranata koji su se skrivali u pograničnim pojasevima na području Sombora, Subotice, Kikinde i Pirota.

U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije do sada je oko 3.300 iregularnih migranata prevezeno u prihvatne centre, saopštio je MUP.

Od početka akcije, detaljnom pretragom terena, više stotina policijskih službenika pronašli su osam automatskih pušaka, pet pištolja, oko 1.640 komada municije različitog kalibra, više stotina stranih pasoša i manju količinu narkotika.

Osim toga, pronađeno je osam zemunica u kojima su se migranti i krijumčari skrivali.

Policijski službenici su od početka akcije kontrolisali 96.595 vozila i 354 objekata od kojih je najveći broj u Subotici.

Tanjug/OMK MUP Republike Srbije
 

U ovoj akciji uhapšeno je osam krijumčara i zadržano još 139 osoba zbog različitih krivičnih dela.

Podneto je 19 krivičnih prijava za krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, 11 krivičnih prijava u vezi sa oružjem, osam krivičnih prijava za neovlašćeno držanje opojnih droga, kao i 12 krivičnih prijava za druga krivična dela.

Takođe, podnete su 523 prekršajne prijave iz Zakona o strancima, kao i 98 za prekršaje iz Zakona o graničnoj kontroli.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, osim na severu, sprovode pojačane aktivnosti i na jugu zemlje sprečavajući ulazak iregularnih migranata iz Bugarske i Severne Makedonije.

Ovu borbu MUP će istrajno sprovoditi dok problem iregularnih migracija ne bude rešen i lanac krijumčarenja ljudi u potpunosti presečen, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike