Policijska akcija u tri grada u Srbiji, prošvercovali najmanje 400 ljudi: Masovno hapšenje zbog krijumčarenja i prelaska granice (VIDEO)

09.11.2022

14:08

0

Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali

Policijska akcija u tri grada u Srbiji, prošvercovali najmanje 400 ljudi: Masovno hapšenje zbog krijumčarenja i prelaska granice (VIDEO)
Ilustracija - Copyright pixabay/4711018

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca, uhapsili su 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Uhapšeni su N. J. (2000), S. R. (1990), S. D. (1984), M. G. (1983), J. N. (2004), kao i V. Đ. (1995), V. J. (1994), D. Č. (1995), Z. S. (2003) i O. Đ. (1996).

Krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćeni i S. N. (1998), za koga se sumnja da je organizator ove grupe, i P. M. (2000), koji su odranije u pritvoru.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio S. N., od sredine septembra do sredine oktobra 2022. godine, uz novčanu naknadu, najmanje 400 iregularnih migranata ilegalno prevezli iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilju njihovog daljeg ilegalnog transporta ka zemljama Evropske unije.

Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

Takođe, u okviru iste akcije, uhapšena je i S. I. (1983) u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolja. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno Tužilaštvu za
organizovani kriminal.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike