Beogradski nasilnici putuju na robiju: Napali policajce, udarili ih kolima, pa potegli pištolje

10.11.2023

09:20

0

Autor: 24sedam

Dvojica nasilnika dobila ukupno 19 godina robije

Beogradski nasilnici putuju na robiju: Napali policajce, udarili ih kolima, pa potegli pištolje
Ilustracija/potera - Copyright Foto: Printskrin/Instagram/192.rs

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu i pravosnažno osudio Vukašina M. (40) i Filipa V. (34) na ukupno 19 godina zatvora, jer su u septembru 2021. nakon potere udarili kolima policajca i uperili pištolj u njega.

Sud je odbio kao sve žalbe i potvrdio prvostepenu presudu kojom je Filip V. osuđen na 12 godina zatvora, a Vukašina M. na sedam. Njih dvojica su oglašeni krivim za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti u saizvršilaštvu, dok je Filip V. osuđen i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Osuđeni su uhapšeni 20. septembra 2021. godine nakon što su, bežeći od policije, napali patrolu na Bulevaru vojvode Mišića u Beogradu. Obojica su dobro poznati policiji, a Vukašin je 2007. godine bio uhapšen, pa osuđen zbog više milionskih pljački benzinskih stanica u Beogradu. Vukašin je i tada, prilikom svake pljačke, potezao oružje.

Policajci su pokušali da zaustave "škodu oktaviju" u kojoj su bili Vukašin i Filip, ali su se dali u beg, pri čemu su udarili i policajca i službeno vozilo MUP-a, a potom i u banderu. Filip, inače suvozač, tada je izvadio pištolj, ali policajci su ispalili nekoliko hitaca u "škodu" i zatim savladali osumnjičene.

Posle pretresa vozila zaplenjena su dva pištolja, manja količina spida i amfetamina. Na Dorćolu je pronađen i "dačija sandero" koju su ukrali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike