Obesio se zbog izgubljenog telefona? Dečaka (12) iz Sjenice koji se ubio vršnjaci zadirkivali zbog jedne stvari

27.10.2023

13:36

0

Dečakova porodica je živela u jako teškim uslovima, a njihovi poznanici rekli su da je dečak bio dobar đak i da je pored svakodnevnih nedaća i nemaštine išao redovno u školu

Obesio se zbog izgubljenog telefona? Dečaka (12) iz Sjenice koji se ubio vršnjaci zadirkivali zbog jedne stvari
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Dečak (12) iz sela Gradac kod Sjenice digao je ruku na sebe tako što se obesio o drvo na brdu iznad kuće.

Hitna pomoć je odmah po pozivu stigla na lice mesta, ali dečaku nije bilo spasa.

Dečakova porodica je živela u jako teškim uslovima, a njihovi poznanici rekli su da je dečak bio dobar đak i da je pored svakodnevnih nedaća i nemaštine išao redovno u školu.

Ipak sumnja se da je do odluke da oduzme sebi život došlo zbog čestog zadirkivanja koje je trpeo jer je navodno imao govornu manu.

- Bio je jako inteligentan, matematiku je obožavao i iz glave je znao da sabere i podeli velike brojeve. Dečaka su zbog mucanja često ismejavali ali on se trudio da to stoički podnese. Bio je borac i ponosit, iako uslove za život gotovo nije ni imao. Za njega i njegovu porodicu je bilo objavljeno nekoliko apala za pomoć kako bi mogli da žive život dostojnog čoveka. Uz pomoć dobrih ljudi napravljena im je nova kuća - rekao je poznanik porodice za "Alo".

Potresao se zbog mobilnog telefona

Prema rečima izvora, osim zadirkivanja, u subotu je dečak izgubio mobilni telefon koji je pozajmio od druga.

- Bio je odgovoran i to što mu se desilo ga je mnogo potreslo. Za gubitak telefona nije smeo roditeljima da kaže. Međutim rekao je rođaki, a ona mu je prokomentarisala „Crni sine, što nisi pazio, grdiće te majka“. Nedugo posle toga, dečak je pronađen obešen. U razgovoru sa porodicom, oni su mi rekli da je mališan imao sucidne misli, ali na to nisu obračali pažnju, jer je život tek bio pred njim - rekao je prijatelj porodice.

Motiv zašto se mališan odlučio da digne ruku na sebe za sada nije zvanično poznat.

Direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović rekao je za medije da ovaj tragičan događaj dodatno naglašava koliko je važno raditi na mentalnom zdravlju čitave zajednice, ali i blagovremeno pružiti pomoć onima kojima je potrebna.

- Pozivamo sve da budemo humani i solidarni u ovim teškim trenucima. Važno je da se zajedno angažujemo kako bismo obezbedili neophodne resurse i podršku za mentalno zdravlje u zajednici i radili na prevenciji sličnih tragedija u budućnosti - rekao je za portal sjenica.com direktor Doma zdravlja u Sjenici dr Altan Hamidović.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike