Pakleni plan za 60.000 evra: Evo kako je gazda menjačnice presretnut i opljačkan na Vračaru (VIDEO)

26.10.2023

16:16

0

Autor: 24sedam

Vlasnika menjačnice pratili u stopu, pa oteli torbu punu novca

Pakleni plan za 60.000 evra: Evo kako je gazda menjačnice presretnut i opljačkan na Vračaru (VIDEO)
Copyright Foto:MUP

Igor Ž. (49) i Aleksandar Ž. (50) danas su saslušani u Višem tužilaštvu zbog sumnje da su sa maloletnikom od D. V, vlasnika menjačnice u Aranđelovcu, uz pretnju pištoljem oduzeli veću sumu deviza, presrevši ga dok je vozio Kursulinom ulicom na Vračaru.

- Osumnjičeni su na saslušanju negirali da su počinili pljačku - saopšteno je iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da im se odredi pritvor da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili krivična dela.

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo razbojništvo u saizvršilaštvu, a i Igoru Ž. i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

- Sumnja se da je, znajući da D.V. svakodnevno dolazi u Beograd radi zamene deviza, najpre Aleksandar Ž. automobilom “mini kuper” pratio oštećenog i Igoru Ž. javljao njegovo kretanje. Pošto je oštećeni svojim “fijat puntom” ušao u Кursulinu ulicu, gde je stajao u koloni vozila, Igor Ž. i maloletnik su prišli njegovom automobilu. Igor Ž. je sa pištoljem otvorio suvozačeva vrata, dok je maloletnik sa suvozačevog sedišta uzeo plavu sportsku torbu sa novcem i čekovima - navodi se u saopštenju.

Nakon što su mu ukrali torbu sa novcem, pobegli su. U torbi se nalazilo 55.000 evra, 4.500 švajcarskih franaka, 1.200 američkih dolara, i 52 čeka različitih banaka.

U stanu koji je koristio Igor Ž. policija je pronašla poluautomatsku pušku kundakom, okvirom i cevi, pušku sa nišanom i pripadajućim okvirom, kao i jednu kuburu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike