Oglasilo se tužilaštvo iz Pančeva: Tinejdžera (16) presreli zbog duksa Zvezde, pa ga tukli palicama i izboli

25.10.2023

13:31

0

Autor: 24sedam

Otkriven jedan napadač iz Pančeva, potraga za ostalima

Oglasilo se tužilaštvo iz Pančeva: Tinejdžera (16) presreli zbog duksa Zvezde, pa ga tukli palicama i izboli
Crvena zvezda Rendžers (3) - Copyright 24sedam/Dušan Nikolić

VIše javno tužilaštvo u Pančevu oglasilo se o napadu na tinejdžera (16) i to samo zato što je nosio duksericu Crvene zvezde.

- Istražujemo događa od 21. oktobra. Sve se dogodilo oko 18.30 časova, na uglu ulica Veljka Vlahovića i Cvijićeve, u naselju Strelište. Tada je više osoba za koje postoje osnovi sumnje da su maloletni presrelo dečaka (16), koji je imao duksericu sa obeležjem sportskog kluba Crvena zvezda, i bio u društvu sa maloletnim drugom. Grupa je fizički nasrnula na oštećenog. Zadali su mu više udaraca rukama, a upotrebili su i palice, kao i oštri predmet - saopštava Više javno tužilaštvu u Pančevu.

Jedan od napadača, koji je rukama udarao tinejdžera je identifikovan. On je, takođe, rođen 2007. godine i sa njim je obavljen razgovor u policiji.

Više tužilaštvo je izdalo naredbe da se dostave podaci za više brojeva mobilnih telefona koje su koristili akteri tuče. Policiji je izdat nalog za obezbeđenje snimaka sa video nazdora. A, u toku je operativni rad policije na identifikaciji svih izvršilaca krivičnog dela, a posebno osoba koje su tinejdžera tukli palicom i uboli oštrim predmetom.

S obzirom na to da je u toku prikupljanje dokaza, protiv identifikovanog maloletnika za sada nije podnet zahtev za pokretanje pripremnog postupka sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu, u toku kog postupka se može odrediti da li da se maloletnik stavi u pritvor kad za to postoje zakonski razlozi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike