Lav nije izdržao: Mališan preminuo nakon borbe sa leukemijom, da li je moglo drugačije!?

17.08.2021

18:49 >> 05:40

0

Autor: A.S.

Lav je umro u danu kada se očekivao sporazum između ministara zdravlja Severne Makedonije sa srpskim ministrom zdravlja

Lav nije izdržao: Mališan preminuo nakon borbe sa leukemijom, da li je moglo drugačije!?
Copyright Ilustracija/Pixabay

Dvogodišnji Lav Popović koji je bolovao od leukemije, nakon dvomesečne borbe na  odeljenju intenzivne nege u bolnici u Novom Sadu, izgubio je bitku.

Priča o malom Lavu, skrenula je pažnju javnosti nakon što je njegov otac Nemanja Popović počeo štrajk glađu ispred Ministarstva zdravlja jer, kako tvrdi, njegovom sinu nije dopušteno da prima eksperimentalnu terapiju kanabioidima bez THC-a, koja bi mu, tvrdio je, spasila život.

Pročitajte još:

Dečakov otac je ranije u potresnoj izjavi naveo, da bi terapija pomogla detetu i olakšala bolest, ali da lekari ne pristaju na primenjivanje iste ukoliko, kako kaže, lek nema etiketu – odnosno da je registrovan u Srbiji.

Lav je umro u danu kada se očekivao sporazum između ministara zdravlja Severne Makedonije sa srpskim ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarem, a koji bi omogućio da taj lek stigne u našu zemlju i da bude zvanično registrovan.

Na Fejsbuk stranici „Čuvari/ke vatre“ navodi se i da je deda malog Lava u revoltu ispisao grafite u kojima je okrivio lekare za smrt svog unuka, nakon čega je priveden u policijsku stanicu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike