Izbodeni Novosađanin se oporavlja: Problematičan bio i kao maloletnik, više puta robijao

19.12.2020

13:21

0

Mladen J. iza sebe ima tačno 201 krivičnu prijavu

Izbodeni Novosađanin se oporavlja: Problematičan bio i kao maloletnik, više puta robijao
Copyright Napadači foto: Printscreen/Instagram/nsuzivo.rs

Novosađanin Mladen J. (36) oporavlja se u Kliničkom centru Vojvodine od teških telesnih povreda u predelu grudnog koša i stomaka koje mu je 12. decembra nožem naneo, kako se sumnja, njegov sugrađanin A. R. (25).

Mladen J. iza sebe ima tačno 201 krivičnu prijavu i sve su vezane za manja krivična dela kao što su sitne krađe i posedovanje narkotika, piše Blic.

– Nekoliko puta je zbog toga bio pravosnažno osuđivan na uslovne kazne zatvora ali je u par navrata proveo po par godina u zatvoru. Mnoge krivične prijave su i odbačene jer ih je počinio kao mlađi maloletnik, pa nije ni mogao da snosi krivičnu odgovornost. Povrh svega, Mladen je bio narkoman sa dugogodišnjim stažom ali je nakon poslednje odslužene kazne u zatvoru uspeo da se rehabilituje. O njemu se nije moglo čuti ništa poslednjih pet ili šest godina od kada je izašao iz zatvora niti je protiv njega od tada podneta bilo kakva krivična ili prekršajna prijava. Dobili smo nezvanične informacije da je navodno počeo ponovo da se drogira te da je to bio jedan od uzroka koji je prvo doveo do verbalnog sukoba, a zatim i napada na Mladena od strane A.R. – priča za Blic izvor blizak istrazi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NS Uživo (@nsuzivo.rs)

Kako smo već pisali, napad se dogodio u zgradi u ulici Janka Čmelika u Novom Sadu. Ubrzo posle toga snimak sa nadzornih kamera je osvanuo na internetu. Na njemu se vide dvojica mladića kako najpre zvone na interfon, a zatim i užurbano ulaze u zgradu. Jedan od njih je imao na licu i hiruršku masku. Mladen J. je uboden nožem u stomak i grudi, posle čega je prebačen u bolnicu.

Policija je ubrzo uhapsila A. R. koji se tereti za pokušaj ubistva. U njegovom stanu pronađena je garderoba koju je, kako se sumnja, nosio prilikom napada. Za A. R. bila raspisana sudska poternica radi izdržavanja kazne na koju je pravosnažno osuđen za krivično delo teška telesna povreda, pa je uz novu krivičnu prijavu za pokušaj ubistva odmah sproveden u Okružni zatvor u Novom Sadu. On je prethodno već robijao dve godine zbog razbojništva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike