Laboratorija droge na 200 kvadrata u Borči: Saslušano sedmoro osumnjičenih, a evo kako su se branili

21.10.2023

17:33

0

Autor: Mi. S.

Svih sedmoro uhapšenih u tužilaštvu se branilo ćutanjem

Laboratorija droge na 200 kvadrata u Borči: Saslušano sedmoro osumnjičenih, a evo kako su se branili
Otkriverna plantaža u Borči - Copyright Tanjug/MUP

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušano sedmoro osumnjičenih za nelegalnu proizvodnju marihuane u Borči, radi dalje prodaje, od kojih je zaplenjeno ukupno oko 500 kilograma ove opojne droge.

Aleksandar G. (39) Vladimir L. (45), Aleksandar L. (32), Sandra J. (33), Katarina B. (39), Mladen I. i Vladimir K. (44), kako saznajemo, branili su se ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Prema nezvaničnim informacijama, četvoro osumnjičenih su po zanimanju elektroenergetičari, i oni su, kako se sumnja, montirali i pripremili laboratoriju u Borči. dok je Aleksandar G. zaposlen u JKP Javno osvetljenje.

Posle saslušanja tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu predložilo da svim osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo. Oni su, inače, osumnjičeni za neovlašćenu proizvodnju i stavljanje u promet droge počinjenu u grupi.

Tužilaštvo će protiv svih osumnjičenih narediti i sprovođenje finansijske istrage, jer postoje osnovi sumnje da poseduju znatnu imovinu proisteklu iz krivičnog dela. Oni se sumnjiče da su kao organizovana grupa u specijalno napravljenoj laboratoriji na Zrenjanskom putu, u hali od oko 200 kvadrata, na spratu u kući i u šupi iza kuće, neovlašćeno proizvodili i prerađivali kanabis radi dalje prodaje.

Kompletan proces proizvodnje, od zasada do pakovanja, odvijao se u ove tri prostorije opremljene hemijskim preparatima i tehničkim uređajima koji služe za uzgoj, rast i preradu droge.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike