Darko (22) izgubio životnu bitku: Druga žrtva nesreće u Obrenovcu

21.10.2023

11:14

0

Autor: 24sedam

Radnik sinoć preminuo u bolnici

Darko (22) izgubio životnu bitku: Druga žrtva nesreće u Obrenovcu
Copyright Instagram printscreen/nikolina_pisek

Darko L. (22) povređen u fabrici u Obrenovcu 18. oktobra sinoć je izgubio bitku za život.

Oko dva sata posle ponoći 18. oktobra došlo je do nesreće u proizvodnom pogonu. Jedan radnik G. C. (43) je poginuo na licu mesta, a Darko je bio u kritičnom stanju. Mladić, ipak, nije izdržao.

Do nesreće je došlo kada je tokom rada na mašini "Tocilo" došlo do pucanja kamena što se, po tvrdnjama iz kompanije "Mei Ta", nikada nije dogodilio u drugim zemljama.

- Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo - naveli su iz kompanije.

Grupacija "Mei Ta Europe" bavi se proizvodnjom delova za auto industriju i ima pogone u više zemalja, a u Srbiji zapošljava oko 3.000 radnika.

- Sistem rada i tehnologija koja se koristi u celom svetu unutar grupacije je isti, a ovakav akcident se do sada nije desio u drugim zemljama. Na rasvetljavanju ovog slučaja su uključene sve nadležne institucije, a kompanija će učiniti sve da se okolnosti pod kojima se ovaj slučaj desio detaljno ispitaju kako se ovako nešto ne bi ponovilo - saopštili su oni. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike