Uskoro optužnica za masakr kod Mladenovca! Evo šta je pokazalo psihijatrijsko veštačenje ubice Uroša Blažića!

17.10.2023

18:14

0

Tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava

Uskoro optužnica za masakr kod Mladenovca! Evo šta je pokazalo psihijatrijsko veštačenje ubice Uroša Blažića!
Hapšenje Uroša Blažića - Copyright MUP

Psihijatrijsko veštačenje Uroša Blažića, masovnog ubicе iz okoline Mladenovca, pokazalo je da je bio uračunljiv tokom svog krvavog pohoda 4. maja kada je ubio devetoro ljudi i ranio 12 osoba. Informacije sugerišu da se istraga masakra u Mladenovcu privodi kraju i očekuje se da će Više javno tužilaštvo u Smederevu uskoro doneti odluku o podizanju optužnice.

Kako se saznaje, tužilaštvo je u obimnoj i detaljnoj istrazi saslušalo čak 62 osobe - oštećenih, očevidaca, kao i porodica žrtava.

Obavljeno je i oko 60 različitih veštačenja koji bi trebalo da nesumnjivo potvrde da je Uroš Blažić izvršio teška ubistva svojih komšija.

Printscreen/YouTube/MUP
 

- Obavljena su balistička, DNK, fizičko hemijska, sudsko medicinska veštačenja. Takođe, urađeno je i psihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Blažića, ali i veštačenje mobilnog telefona - kaže izvor "Blica" upoznat sa istragom.

Sagovornik dodaje i da je istragom utvrđeno da je Blažić ubio 9 osoba, a pokušao da ubije još njih 20 kada je nasumično pucao u selima Dubona i Malo Orašje. Samo osmoro njih, tada nije pogodio metak.

- Psihijatrijsko veštačenje ukazuje da je on bio potpuno uračunljiv - kaže izvor upoznat sa slučajem.

24sedam/Mira Stojadinović
 

Podsetimo, u noći između 4. i 5. maja Uroš Blažić je usmrtio hicima iz automatskog oružja desetoro mladih, a ranio 12. Nakon bezumnog krvavog pira, oteo je taksi vozilo u kome je bila devojka Jelena Ajdinović, odvezao se do naselja Gorošnica kod Kragujevca, gde je i uhapšen dok se krio u šupi svog ujaka.

Kako smo pisali, Blažić je pucao na tri lokacije, na vršnjake koje je dobro poznavao, druge koje je znao tek iz viđenja, ali i na potpuno nepoznata lica.

Prvo je otvorio rafal iz “kalašnjikova” na mlade koji su roštiljali u Malom Orašju, zatim na komšije koji su popravljali ogradu, a potom i na vršnjake u Duboni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike