Pritvor za trojicu muškaraca: Uz pretnju pištoljem iz menjačnice ukrali milion i po dinara!

12.10.2023

16:40

0

Nakon pljačke polili su benzinom motor koji su koristili tokom razbojništva i zapalili ga, čime su doveli u opasnost imovinu većeg obima

Pritvor za trojicu muškaraca: Uz pretnju pištoljem iz menjačnice ukrali milion i po dinara!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia

Na predlog Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu sud je odredio do 30 dana pritvor trojici osumnjičenih da su preteći pištoljem radniku menjačnice u Temerinu ukrali 1,5 miliona dinara.

Tužilaštvo je nakon saslušanja osumnjičenih P.Z., I.B i D.R., predložilo sudu da im odredi pritvor da ne bi ometali postupak uticanjem na svedoke, odnosno zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogli da nastave sa vršenjem krivičnih dela, navodi se u saopštenju tog tužialštva.

Istraga je pokrenuta protiv P.Z. i I.B. zbog sumnje da su izvršili krivična dela razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i krivično delo izazivanje opšte opasnosti, a osumnjičeni D.B. krivična dela razbojništvo u pomaganju i izazivanje opšte opasnosti.

Naredbom o sprovođenju istrage P.Z. i I.B. se stavlja na teret da su 22. septembra u Temerinu, po prethodnom dogovoru, koristeći vatreno oružje, pretili smrću radniku menjačnice i ukrali 1,5 miliona dinara. D.R. je osumnjičen da im je pomogao.

Zatim su, kako se sumnja, njih trojica u Gospođincima, polili benzinom motor koji su koristili tokom razbojništva i zapalili ga, čime su doveli u opasnost imovinu većeg obima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike