"Počivaj u miru, brate": Prijatelji ubijenog radnika obezbeđenja iz Obrenovca opraštaju se od njega na društvenim mrežama

09.10.2023

21:45

0

Stevana Stevanovića (36) u komentarima opisuju kao dobrog i časnog čoveka koji nikada ni mrava nije zgazio

"Počivaj u miru, brate": Prijatelji ubijenog radnika obezbeđenja iz Obrenovca opraštaju se od njega na društvenim mrežama
Stevan Stevanović - Copyright Printscreen/Facebook

Ubistvo Stevana Stevanovića (36), poznatijeg kao Japanac, radnika obezbeđenja koji je smrtno ranjen u subotu ispred diskoteke u Obrenovcu, potresla je žitelje ovog grada. O Stevanu poznanici imaju samo reči hvale. Oni tvrde da nikada nije izazivao incidente, kao i da je radom u diskoteci samo želeo da zaradi koji dinar više. Od njega se tužnim porukama opraštaju na društvenim mrežama.

"Bio si pravi primer humanosti i junaštva. Počivaj u miru, brate", napisao je prijatelj ubijenog u jednoj objavi na društvenoj mreži Facebook.

U komentarima ga opisuju kao dobrog i časnog čoveka, koji nikada ni mrava nije zgazio.

Stevan nikada nije izazivao incidente, a posao u diskoteci mu je bio dodatna zarada. Upravo zbog toga su njegovi poznanici šokirani ubistvom.

- On jeste radio kao obezbeđenje, ali ja nikada nisam čuo da je bio u sukobu sa zakonom ili da se ponašao bahato i siledžijski, kao što se ponekad ponašaju vratari. Jeste bio snažan čovek, ali je za njega obezbeđivanje lokala bilo samo posao, koji je radio profesionalno - rekao je za medije jedan Obrenovčanin.

Printscreen/Facebook
Stevan Stevanović Japanac

Na Stevanovom profilu može se videti da je bio sportista, da se bavio ronjenjem i da su upravo slike sa ronjenja neke od poslednjih koje je objavio na društvenim mrežama.

Stevan je, da podsetimo, preminuo u nedelju od posledica ranjavanja, kada je na njega pucano ispred noćnog kluba "Najt“. Pogođen sa pet metaka i u teškom stanju je prebačen u beogradski Urgentni centar, gde je kasnije podlegao povredama.

Printscreen/Facebook
Stevan Stevanović

Policija je uhapsila Dušana G. (21) i Vukašina P. (23), koji su umešani u pucnjavu, a jednog od njih, Dušana G. sumnjiče da je pucao u radnika obezbeđenja. Uhapšen je i njegov saučesnik M. S., dok se intenzivno traga za S. M. i N. S. za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu.

Povod za pucnjavu je taj što su mladići prethodnih dana pravili nered u jednom drugom obrenovačkom lokalu, pa ih je Stevan izbacio. Posle toga su rešili da se osvete i u subotu uveče su sproveli svoj plan. Dalja istraga otkriće i druge detalje ovog zločina.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike