Završena obdukcija Srbina koji je poginuo na Kipru: Marka (29) tukli, pa ga udario auto, a ove povrede su ga ubile

04.10.2023

19:47

0

Autor: M. Vu.

Grčki istražitelji ispitaće 25 svedoka za koje se sumnja da su videli prvo svađu, a zatim i tuču nastradalog i osumnjičenih muškaraca

Završena obdukcija Srbina koji je poginuo na Kipru: Marka (29) tukli, pa ga udario auto, a ove povrede su ga ubile
Copyright Printskrin/Cyprus mail

Završena je odbukcija tela srpskog državljanina Marka Mihajlovića (29) koji je nastradao u subotu rano ujutru u Limasolu na Kipru, a ikao se isprva verovalo da ga je slučajno usmrtio automobil koji je naleteo na njega dok je pretrčavao ulicu, ispostavilo se da je on ubijen.

Obdukcija mladića pokazala je da je on imao tešku povredu mozga, kao i višestruke telesne povrede koje su bile pogubne za njega, navode mediji sa Kipra.

Kako su dalje naveli, mladić je ubijen nakon tuče u pabu.

Grčki istražitelji ispitaće 25 svedoka za koje se sumnja da su videli prvo svađu, a zatim i tuču nastradalog i osumnjičenih muškaraca. Takođe, biće veštačen i pregledan video snimak iz paba na kome se vidi koškanje i tuča.

Vozač auta koji je udario Srbina i vukao ga nekoliko metara dok nije primetio, na saslušanju je navodno rekao "da je video samo senku kako pada na njegov automobil". Vozilo je poslato na veštačenje i utvrđuje se da li je vozač prebrzo vozio na toj deonici kada je došlo do udarca. Očekuje se i rekonstrukcija saobraćajke.

Profimedia
 

Kako su preneli lokalni mediji, ubijeni Marko se posvađao sa devojkom u pabu i navodno je došlo do koškanja između njih dvoje, pa su dvojica osumnjičenih muškaraca umešala u svađu. Dvojica osumnjičenih, kiparski Grk i Gruzijac su navodno, pokušali da odbrane devojku od nastradalog. Mihajlović je u tom metežu izleteo napolje, a dvojica napadača za njim. Tada ga je prvo jedan pretukao, a zatim i drugi. Mihajlović je pokušao da se odbrani, ali je u tom trenutku bežeći od osumnjičneih direktno izleteo na kolovoz gde ga je pokupio vozač "forda" star 29 godina, piše Kurir.

Vozač ga, kako navode lokalni mediji, nije video pa ga je nekoliko metara vukao po asfaltu. Vozač je potom podvrgnut alko testiranju i utvrđeno je da je bio pod dejstvom alkohola, ali je nakon saslušanja pušten. Osumnjičenim mladićima određen je pritvor, nakon čega će biti saslušani. Njima se na teret stavlja da da su počinili krivično delo ubistvo.

Ubijeni mladić godinama je živeo i radio na Kipru, a njegovi roditelji juče su krenuli iz Beograda na Kipar da preuzmu njegove telo, kako bi ga transportovali i sahranili u Srbiji.

Markovi roditelji nakon tužne vesti okačili su na društvenim mrežama njegovu fotografiju, dok je njegova majka na pitanje jednog korisnika "šta mu se dogodilo" rekla "nema ga više, idem po njega".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike