Nedelja bizarnih krađa: Pet najluđih lopovluka!

28.09.2023

20:45

0

Sve počelo hapšenjem R. S. koji je iz magacina firme u Kragujevcu odneo 38.000 jestivog ulja

Nedelja bizarnih krađa: Pet najluđih lopovluka!
Copyright Profimedia

Nedelju za nama obeležile su bizarne krađe, kao i pokušaji u kojima su lopovi ostali bez plena ili su ih snimile kamere. Među "plenom" su se našli pribor za pecanje, obuća, hrana, električni alat i mnogo toga drugog što je lopovima palo pod ruku.

Kao uvertira za seriju nesvakidašnjih lopovluka bilo je hapšenje R. S. (50), zbog sumnje da je 2020. i 2021. godine, iz magacina firme u Kragujevcu u kojoj je radio, ukrao i na crnom tržištu prodao oko 38.000 litara jestivog ulјa i tako stekao korist.

Usledila je potom neuspela krađa taksi vozila u Prokuplju. Kradljivci su se propisno obrukali, a njihov blam snimile su kamere. Snimci sa kamera okolnih zgrada pokazuju da su dvojica muškaraca i jedna devojka odvukli automobil, ali su ga na kraju ostavili, jer nisu mogli da ga upale.

Vozilo je nestalo oko dva sata posle ponoći. Taksista je radio do ponoći, pa je parkirao vozilo gde se parkiraju i ostala taksi vozila i otišao kući. Ova grupa prišla je vozilima, a jedan od njih je seo u "škodu oktaviju“ a dvoje su ga gurali, jer je reč o novijem automobilu, koji se teško može upaliti bez ključa. To su sve zabeležile kamere na okolnim prodavnicama.

Tek ujutru je krađa prijavljena policiji, kada je taksista došao na smenu. Policija je brzo intervenisala, obišla sve ulice i pronašla vozilo parkirano u sporednoj ulici. 

Kačkavalj i čokolade

Policija iz stanice u Zemunu odredilla je zadržavanje S. N. (20), koji je osumnjičen za pokušaj teške krađe. On. je, kako se sumnja, u naselju Grmovac, u objektu "Sunce" pokušao da počini tešku krađu.

Profimedia
Ilustracija

Kraljevačka policija uhapsila je N. Ž. (30), M. M. (46) i D. A. (52) iz tog grada zbog sumnje da su počinili više krađa, a D. A. i krivično delo teška krađa. Oni su, kako se sumnja, u junu, u tri navrata, iz neobezbeđene hale jedne firme kod Kraljeva ukrali veću količinu bakarnog kabla. D. A. se sumnjiči i da je ovog meseca obio prostorije iste firme iz koje je uzeo razne vrste alata. Deo predmeta je nađen i vraćen vlasniku.

Dve najbizarnije krađe dogodila se uVranju. U jednoj vranjskoj prodavnici dve nepoznate osobe pokušale su da ukradu čokolade i sireve. Policija navodi da je ukupna vrednost robe koju su pokušali da iznesu iz marketa je 26.000 dinara.

U nedelju popodne, 24. septembra, prijavljeno da je NN lice ukralo kutiju sa 106 komada čokolade, u ukupnoj vrednosti od oko 12.000 dinara.

Ubrzo nakon toga, druga osoba, oko 18 časova, pokušalo je da ukrade paket od 17 komada kačkavalja u vrednosti od oko 14.000 dinara. On je sir spakovao u torbu i gurao nogama ispod kase, ali ga je zaustavila radnica, a on je pobegao.

Alat, obuća i pribor za pecanje

Tu nije bio kraj lopovlucima, koji su nastavljeni i juče i danas. Policija u Majdanpeku je uhapsila D. J. (53) iz okoline Donjeg Milanovca i osumnjičila ga za tešku krađu. Verovali ili ne, on se sumnjiči da je sinoć provalio u kamp-prikolicu muškarca (60) i ukrao više kompleta pribora za pecanje, čija se vrednost procenjuje na oko 60.000 dinara, saopštio je MUP. Policija je ukradene predmete pronašla i vratiće ih vlasniku

Pixabay (Ilustracija)
Ilustracija

Policija iz Aranđelovca uhapsila je A. S. (40) i P. G. (40) iz tog grada, zbog sumnje da su počinili tešku krađu. Oni su, kako se sumnja, u noći između 22. i 23. juna ove godine, na parkingu u Aranđelovcu, iz kamiona jedne firme ukrali električni alat, čija se vrednost procenjuje na oko 1.400.000 dinara. Policija je pronašla ukradene predmete koji će biti vraćeni vlasniku firme.

Subotička policija rasvetlila je tešku krađu, tešku krađu u pokušaju i krađu u pokušaju i uhapsila J. K. (38) iz okoline Subotice zbog sumnje da je počinio ova krivična dela.

On se sumnjiči da je tokom septembra ove godine provalio u kuću pedesetogodišnje žene u Čantaviru i ukrao tehničke uređaje, obuću, ključ od vozila i kutiju sa srebrnim nakitom, kao i da je pokušao da provali u kuću osamdesetjednogodišnjeg muškarca u ovom naselju.

Takođe, J. K. je, kako se sumnja, ušao u otključani "golf“ četrdesetogodišnjeg sugrađanina, a dok je pokušavao da ga startuje, naišao je vlasnik, nakon čega je osumnjičeni pobegao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike