Bizarne krađe u selu kod Varvarina: Pustoše kuće pokojnika, opljačkano desetak!

27.01.2023

23:15

0

Autor: Mi. S.

Muškarac (49) osumnjičen da je iz četiri kuće odneo tehniku i protiv njega će biti podneta krivična prijava

Bizarne krađe u selu kod Varvarina: Pustoše kuće pokojnika, opljačkano desetak!
Ilustracija - Copyright Pixabay

Serija pljački, koje bi mogle da se nazovu bizarnim, dogodila se u poslednje dve nedelje u selu Obrež kod Varvarina. Poharano je, prema nezvaničnim informacijama, više od 10  kuća, čiji su vlasnici ranije preminuli. Istragu o ovom slučaju vodi Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu.

Policija je uspela da rasvetli teške krađe i krađe u kućama iz kojih je odneta tehnika. Krivična prijava, kako saznajemo, biće podneta protiv muškarca (49). Iz pojedinih kuća kradena je hrana, ali rođaci preminulih vlasnika takve krađe nisu prijavljivali.  

Muškarac se sumnjiči da je od početka januara ove godine u selu iz četiri kuće u kojima niko nije boravio ukrao televizor, laptop, slike, bicikl i drugo. Policija je pronašla veći deo ukradenih predmeta, koje će vratiti vlasnicima.

- To je kuća naših roditelja, sestra i ja smo došle 14. januara i videle da je nestalo ogledalo, ali i zejtin, kafa, mamine stvari, a kada je sestra krenula na groblje, videla je i da nema mušeme i drugih predmeta - ispričala je za medije Snežana Mitić, čija je devojačka kuća Petrović poharana.

Prema kazivanju meštana, uvukao se strah u selo. Ljudi se plaše, a mnogi su promenili brave na vratima.

Kuća ujaka Slave Petrovića opljačkana je mesec dana posle njegove smrti.

- Moj rođeni ujak je nastradao pre mesec dana i po našim običajima svake subote idemo na groblje. Kada smo došli ovde, videli smo da je neko odneo ulje, šećer, kafu, pivo. Mi nismo prijavili policiji, možda je trebalo, jer je onda krenulo svaku noć po jedna kuća. Uglavnom su to kuće gde niko ne živi - ispričao je novinarima Slava Petrović.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike