Utopio se migrant: Hteo da prepliva Drinu

19.09.2023

13:58

0

Autor: 24sedam

Mlađi migrant krenuo ka BiH

Utopio se migrant: Hteo da prepliva Drinu
Copyright Profimedia

U Drini, kod lozničkog sela Lipnički Šor, pronađeno je telo utopljenika. Reč je o mlađoj osobi i, po svemu sudeći, migrantu koji je pokušao da pređe reku i prebaci se u susednu BiH.

Ovaj utopljenik je šesti migrant čije telo je pronađeno u Drini.

Loznički kraj je već godinama na ruti migranata za prelazak granice, a svake godine bar nekoliko pokušaja prelaska ćudljive Drine završi se tragično. Letos je jedan migrant naočigled kupača nestao u talasima Drine, a drugog su spasili kod mosta na Šepku. 

Osim Drine za njih su kobni i vozovi, često hodaju prugom iz Loznice ka malozvorničkoj opštini, a početkom meseca je kod pružnog prelaza u Ulici Marka Radulovića, na pruzi Loznica-Šabac, nađeno telo mlađeg migranta koji je pao sa vagona teretnog voza. Migranti u poslednje vreme ponovo u većem broju stižu u ovaj kraj, uglavnom autobusima, a prošle sedmice je loznička policija na autobuskoj stanici ‘’dočekala’’ dva autobusa, sa nešto više od stotinu migranata i prebacila ih u prihvatne centre.

Migranti se okupljaju na lozničkoj autobuskoj i železničkoj stanici, Banji Koviljači i pustim pogodnima ruinirane ‘’Viskoze’’ odakle posle predaha odlaze dalje.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike