Oglasio se direktor škole iz Kragujevca: Trojica učenika skočila u pomoć, policija sve ispituje

08.09.2023

13:37

0

Autor: 24sedam

U pomoć pritekla tri učenika i prolaznik

Oglasio se direktor škole iz Kragujevca: Trojica učenika skočila u pomoć, policija sve ispituje
1649677540cacak-bolnica-hodnici-fotorina1 - Copyright RINA

Detetu (10) koje je juče primljeno u kragujevačku Hitnu pomoć nakon što je palo u nesvest pomogla su tri osnovca i prolaznik da dođe do škole, tvrdi direktor te ustanove Nenad Milovanović. Jedan od učenika je, kako navodi, prepoznao da detetu nije dobro, pa su zamolili prolaznika da im pomogne da ga zajedno dovedu do škole.

Sve se, kako kaže, odigravalo juče na početku popodnevne smene, oko 14 časova.
Na lice mesta su, kako kaže, bili dežurni nastavnik, školski policajac i pomoćni radnici "koji su primili dete i pozvali Hitnu pomoć". Odmah su pozvali i detetovu učiteljicu i majku koja je odmah otišla u Hitnu pomoć.

- Dete je bilo blago dezorijentisano, uspelo je malo nešto da progovori. Učiteljica je otišla kolima Hitne pomoći u Klinički centar na pedijatriju, a u međuvremenu su se čuli sa majkom dok nije došla - ispričao je Milovanović.

Kako dalje priča, dete je ostalo na intenzivnoj nezi, a učiteljica se vratila u školu. Sledeće jutro majka je pozvala učiteljicu i obavestila je da je majka kontaktirala i kazala da je dete dobro, a da je bila u policiji da da izjavu.

Ono što je majka kazala učiteljici, kako kaže Milovanović, je da je "dete popilo tabletu za odvikavanje od droge".

- Na društvenim mrežama se pojavila informacija da je detetu data bombona, nije tačno da je data ispred škole. Gde je dete popilo i šta je bilo će da utvrdi policija - kazao je Milovanović za "Blic".

Naglasio je da je o toj informaciji sa društvenih mreža obavestio rukovodioca školske Uprave i predstavnike policijske Uprave.

Iz UKC Kragujevac kazali su da je dete van životne opasnosti, ali da ne mogu da saopšte više detalja od onih zvaničnih.

- Dete je na lečenju kod nas u Klinici za pedijatriju u jedinici intenzivne nege, stabilnih vitalnih parametara - kazala je PR te ustanove Vanja Đorđević.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike