"Ležala je u lokvi krvi na pločicama": Ispovest neustrašive policajke koja je spasila život radnice pekare na Zelenom vencu

04.09.2023

09:10

0

U subotu veče hrabra Slađana primila je poziv o hitnoj intervenciji

"Ležala je u lokvi krvi na pločicama": Ispovest neustrašive policajke koja je spasila život radnice pekare na Zelenom vencu
Ilustracija - Copyright Pexels

Hrabrost je ono što je potrebno da ustaneš i govoriš. Hrabrost je isto ono što je potrebno da sedneš i saslušaš. Priča o delu policajke Slađane Đorđević iz Beograda ona je o kojoj treba da se govori i pomno sluša. To je priča o jednom mladom spasenom životu, koji je dobio drugu šansu.

Slađana Đorđević zaposlena je u policijskoj stanici na Savskom vencu, u središtu prestonice. U subotu je obavljala kontrolnu delatnost sa svojim kolegama u Nemanjinoj ulici, a najednom su iz službe primili važno obaveštenje o intervenciji - mlada ženska osoba leži krvava u pekari na Zelenom vencu.

Najpre su, kaže Slađana za Alo.rs, pomislili da je reč o razbojništvu, ali se ispostavilo da je posredi nešto sasvim drugo - pokušaj samoubistva. 

M.M./ATAImages
 

- Odmah smo seli u službeno vozilo i krenuli ka pekari. Kada smo stigli, sve troje smo izašli iz kola i dotrčali do pekare. Kroz pult smo videli da ženska osoba u belom, oblivena krvlju, leži na pločicama. Moj kolega je prišao sa zadnje strane i zaključio da su vrata zaključana i da ne može da se uđe u pekaru. Imali smo samo jedan izbor - počinje priču Slađana, čija je požrtvovanost rapidno rasla u želji da spase mladu sugrađanku, koju su trenuci delili od smrti.

- Bez razmišljanja sam se popela levom nogom na lim pulta. Jedini način da dođem do nje bio je da se provučem kroz otvor kroz koji radnici daju mušterijama proizvode. Taj otvor je oko 30 centimetara visine, a dužine oko metar, metar i 20 centimetara. Problem je bio u tome što je ispod tog otvora bila staklena vitrina. Postojala je opasnost da će pući pod mojom težinom. Ipak, to je rizik koji sam želela i morala da preuzmem. Moje kolege su krupnije od mene i bilo je nemoguće da se oni provuku. Uplašili su se da ću da propadnem. Ipak, jednom od njih sam stavila ruku na rame i najpre provukla glavu kroz otvor, a potom i nogu. Sekund kasnije uspela sam da se bacim u pekaru sa visine i da priđem ženi, ne znajući da li je živa - priseća se policajka.

24sedam/Strahinja Hadži Bugarčić
 

Istog trenutka je, kaže, proverila puls radnici, a zatim kratko doviknula kolegama: "Živa je!".

- Počela sam da tražim ključ od vrata pekare i, srećom, brzo sam u tome uspela. Bacila sam pogled kako bih proverila da li je još neko u radnji, ali bila sam sama s povređenom radnicom. Ležala je krvava na pločicama, licem okrenutim nadole. Krvi je bilo svuda - po njenom šortsu, rukama, u toaletu, na sudoperi... Prodrmala sam je i pokušala da joj izvučem ruku jer joj se zaglavila između metalnog stalka za pecivo. Zatim sam pogledala gde je nož da ne bi slučajno pokušala da povredi sebe, ali i mene - kaže ova hrabra policajka.

Potom je uspela da ostvari kratku komunikaciju s radnicom, koju je odmah upitala da li je sama sebi prerezala vene ili ju je neko povredio.

- Priznala mi je da je samu sebe povredila, ali nije želela da mi otkrije razlog. Pitala sam je i da li je nešto konzumirala, a odgovorila je da jeste alkohol. Trudila sam se da je držim budnom do dolaska Hitne pomoći. Lekari su takođe brzo došli i odvezli je u bolnicu. Drago mi je što sam bila u mogućnosti da joj pomognem i što je preživela. To je na kraju jedino i važno - zaključuje policajka Slađana Đorđević. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Alo.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike