Stanje brata i sestre povređenih u eksploziji u Smederevu: Mladić će najverovatnije trajno izgubiti vid na jedno oko, devojka je stabilno

01.09.2023

08:44

0

Njih dvoje, navodno, nisu želeli da napuste stan, zbog čega je stanodavac doneo eksploziv i razneo se ispred stana

Stanje brata i sestre povređenih u eksploziji u Smederevu: Mladić će najverovatnije trajno izgubiti vid na jedno oko, devojka je stabilno
Eksplozija u Smederevu - Copyright Foto: Tanjug/Video

A.Đ. (56) stradao je u eksploziji koja se sinoć dogodila u stambenoj zgradi u Smederevu, dok su dve teže povređene.

U havariji su povređeni brat i sestra, a kako prenosi Kurir, mladić je zadobio višestruke povrede.

- Muškarac od 25 godina ima višestruke povrede po telu od šrapnela, svuda po telu su mu geleri, od glave, grudnog koša, trbuha i ekstremiteta. Nakon inicijalne dijagnostike uradili smo operaciju i izvadili mu nekoliko šrapnela iz prednjeg trbušnog zida. Srećom, nema povrede unutrašnjih organa, nije imao unutrašnje krvarenje i nije životno ugrožen. Ali, ima povredu oba oka, a na jednom će najverovatnije trajno izgubiti vid, za drugo je dijagnostika u toku i videćemo šta će kolege u Beogradu uraditi, da li će uspeti da mu sačuvaju vid - navodi za "Kurir"dr Željko Smiljanić, pomoćnik direktora Opšte bolnice Smederevo .

Foto: Tanjug/Video
 

Mladić je, kako kaže dr Smiljanić, sve vreme bio svestan i komunikativan.

- Bio je u stanju šoka, ali je znao da kaže sve podatke o sebi - navodi dr Smiljanić.

Devojka od 22 godine ima višestruke posekotine po telu.

- Urađena je inicijalna dijagnostika i nema znakova povrede vitalnih organa, stabilnog je opšteg stanja i van životne opasnosti. Posekotine ima i po glavi i po rukama, svuda. Kod nje nije bilo potrebe za bilo kakvom hirurškom intervencijom - navodi dr Smiljanić.

Nezvanično, on je došao u svoj stan kako bi zamolio stanare da ga napuste jer nisu plaćali kiriju,a njihov sukob trajao je neko vreme, prenosi Telegraf.

Foto: Tanjug/Video
 

- Brati i sestra nisu želeli da se isele iz stana. On je sinoć došao i poneo čist eksploziv. Razneo se ispred vrata. Delovi tela nađeni su svuda okolo jer je u pitanju velika razorna moć- kaže izvor.

Podsetimo, do eksplozije je došlo sinoć oko 20.30 časova u stanu na 4. spratu zgrade u Ulici slobode kod Karađorđevog duda. Eksplozija se čula kilometrima okolo, a srča i delovi stolarije i fasade leteli su na sve strane.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike