"Video sam delove tela na gelenderu": Potresna ispovest mladića koji je spasavao ljude nakon eksplozije u Smederevu

01.09.2023

08:09

0

Posle stravične eksplozije u Smederevu nađeno je raskomadano telo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet

"Video sam delove tela na gelenderu": Potresna ispovest mladića koji je spasavao ljude nakon eksplozije u Smederevu
Copyright Foto: Tanjug/Video

U eksploziji u Smederevu nastradala je jedna osoba, dok su dve povređene, a pretpostavlja se da su u pitanju brat i sestra.

Prema nezvaničnim saznanjima eksplodiralo je nekoliko kilograma eksploziva, a poginula osoba je najverovatnije aktivirala eksploziv.

Prema rečima stanara, u tom stanu živi četvoročlana porodica. Četvrti sprat i dva sprata ispod su razneseni, prenosi Kurir. 

- Otac i unuka su bili na trgu kada se dogodila eksplozija - rekao je za RTS jedan od stanara, čiji je stan tačno ispod onog u kom se dogodila eksplozija.

Foto: Tanjug/Video
 

- To je bila katastrofa. Jedva smo uspeli da pobegnemo. U stanu su mi razvaljena ulazna vrata, popucali su mi prozori i staklo u kuhinji - rekao je drugi stanar koji se u trenutku eksplozije nalazio ispred zgrade.

On je naveo da su svi stanovi u zgradi, kojih ima oko 25, pretrpeli veliku materijalnu štetu.

Momak uskočio u pomoć

Iako se prvobitno mislilo da je uzrok eksplozije plinska boca, na uviđaju su otkriveni zastrašujući detalji.

- Počela su stakla da padaju. Okrenuo sam se i video da ljudi izlaze iz zgrade (u kojoj se dogodila eksplozija). Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć - rekao je P.S. sinoć koji je i spasavao ranjene ljude.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako P. S. iz zgrade u kojoj je eksplodirala bomba izvodi komšije koji su očigledno u stanju šoka. Oko njih je metež, na ulicama mešavina srče, šuta, delova tela...

 

 

Stigao je do četvrtog sprata, do svog druga G.

- Pitao sam ga da li je dobro. Rekao je da jeste, pa sam ga spustio dole. Kad sam njega uhvatio video sam i ženu da nose. Pitao sam da li ima neko dete gore i još nekoga, pa sam se vratio da ih spasim - kaže P. S.

Foto: Tanjug/Video
 

Kada se ponovo popeo, ovaj put na peti sprat zgrade, zatekao je jezivu scenu koju bi voleo da što pre zaboravi.

- Tu sam video te delove tela. Išao sam sa vatrogascima pošto znam komšiju spasioca. Popeo sam se do petog sprata i tu video delove tela na gelenderu - ispričao je jedan od smederevskih heroja.

Posle stravične eksplozije u Smederevu nađeno je raskomadano telo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike