Nesvakidašnja presuda u Čačku: Muškarac osuđen na šest meseci zatvora zbog proganjanja kolege

31.08.2023

13:34

0

U izreci presude navedeno je čak 18 slučajeva proganjanja gde je M. M. na živčanoj osnovi mučio kolegu

Nesvakidašnja presuda u Čačku: Muškarac osuđen na šest meseci zatvora zbog proganjanja kolege
Ilustracija - Copyright Pixabay

Osnovni sud u Čačku kaznio je meštanina M. M. (63) sa šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, zbog krivičnog dela proganjanja.

Ova vrsta krivice, inače, uvedena je u srpski Krivični zakonik 2017. godine, a zaprećene kazne su od novčane kazne do deset godina lišenja slobode.

U presudi stoji da je okrivljeni od 6. 12. 2018. do 24. 10. 2019. „u cilju fizičkog približavanja oštećenom, protivno njegovoj volji” počinio to nedelo.

U izreci presude navedeno je čak 18 slučajeva proganjanja gde je M. M. na živčanoj osnovi mučio kolegu, a inače su zajedno radili u najpoznatijem čačanskom preduzeću, pri čemu je S. P. bio rukovodilac, a M. M. direktor.

U januaru 2019. godine okrivljeni je pred oštećenog bacio upakovan prezervativ, pa na vratima direktorove kancelarije stavio nalepicu s tekstom:

„Preduzeće za posredovnje svega i svačega, specijalitet – prodaja magle.”

Nakon toga je na vratima kancelarije svog direktora postavio tekst: „Mališa, sa funkcijom direktora”.

Okrivljeni je onda, pošto mu sve to nije bilo dovoljno, na svom radnom sotolu postavio ukrasnu kuglu na kojoj su fotografije oštećenog i njegovog oca, a ispod poruka: "Titulaši, kompleksaši, šta vas plaši ured moje mračne noći, vi živite u samoći".

Dana 18. 8. 2019. na plafonu kancelarije gde su obojica bili zaposleni, okrivljeni je zalepio fotografiju gde je snimljen oštećeni i njegov otac, i tekst:"Gleda tebe tvoj tajo sa visine ovoliko voli.”

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike