Bili su kao divlje zveri, mislio sam da će me ubiti: Stravična ispovest Srbina pretučenog u Čikagu

25.08.2023

20:45

0

Primio ih u kola, a oni ga pretukli

Bili su kao divlje zveri, mislio sam da će me ubiti: Stravična ispovest Srbina pretučenog u Čikagu
Pucnjava u Čikagu - Copyright Tanjug/AP/Pat Nabong

Mislio sam da će me ubiti, bili su kao divlje zveri. Napali su besno kao psi, iz čiste zabave.

Ovako započinje ispovest Vasilije Stanković, koji je preksinoć brutalno pretuče u Čikagu
Incident se dogodio u severnom predgrađu Vokigenu, kada je Stanković odgovorio na poziv za Uber vožnju. Četvorica napadača, koja su se predstavila kao klijenti, napala su Srbina nakon što ih je primio u vozilo, da bi ga zatim opljačkala i brutalno pretukla.

Stanković je zadobio ozbiljne povrede, među kojima su podlivi na glavi i vratu od udaraca i davljenja. Za Serbian Times je, iz bolesničke postelje, govorio je o brutalnom napadu.

U početku su se, kaže, ponašali pristojno. Jedan od njih je razgovarao s njim, pitao ga kako je, da li je umoran... Ništa nije slutilo da će onda uslediti napad.

- Moglo im se, onaj što je bio iza mene mi je uhvatio kragnu, stegao me je za vrat, nisam mogao da odreaguje. Onaj što je sedeo pored mene uzeo je ključ od auta, tako da sam bio potpuno nemoćan, ni auto da pomerim, ni sebe da pomerim. Onda su druga dvojica izašla i izvukla me napolje - priča Srbin.

Stanković je uveren da nasilnici verovatno nisu ni bili zainteresovani da ga opljačkaju.

- To je bila čista osionost i bahatost, jer su ukradena kola kasnije ostavili na putu, a bankovne kartice koje su uzeli verovatno nisu ni pokušali da iskoriste, pošto su znali da ću da ih pogasim. Totalno bespotrebna jedna situacija, evo pogledajte - kaže Stanković, dok pokazuje rane i podlive na licu.

Vasilijeva supruga Ivana objavila je snimak iz urgentnog centra bolnice.

- Doktori prate situaciju, stabilizovali su mu stanje. Trebalo bi eventualno da urade skener mozga, da vide da nema neko krvarenje. Moj suprug, inače, ima rejting od pet zvezdica u obe firme i važi za veoma ljubaznog i mirnog vozača, koji uvek na prijatan način komunicira s putnicima - navodi supruga.

Stanković, na kraju, zaključuje da se zatekao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - u problematičnom kraju.

Bonus video

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike