Lekari napravili čudo - Nišliji sačuvali ruku: Šaka mi je visila, u tom trenutku nisam osećao bol (VIDEO)

22.08.2023

15:01

0

Autor: 24sedam

Cirkulacija mi u šaci radi, osećam se bolje - rekao je ovaj Nišlija

Lekari napravili čudo - Nišliji sačuvali ruku: Šaka mi je visila, u tom trenutku nisam osećao bol (VIDEO)
Copyright 24sedam

Lekari iz Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu uspeli su da spasu šaku Z. C. (64), koji je tokom proteklog vikenda zadobio povredu dok je sekao drva na cirkularu

On je sa teškom povredom desne šake primljen u bolnicu, a tim niških lekara uspeo je da mu sačuva vitalne funkcije šake i izbegne amputaciju.

- Bio sam svestan svega, u tom trenutku nisam ni osećao bol. Šaka mi je bukvalno visila na koži. Zahvalan sam lekarima što su uspeli da mi spasu ruku. Cirkulacija mi u šaci radi, osećam se bolje - rekao je ovaj Nišlija.

Tim koji su činili vaskularni hirurg, ortoped i plastični hirurg, načinio je preokret.

- Prvobitna odluka bila je da se šaka amputira, jer nije bilo vitalnih funkcija, jer je bukvalno bila odsečena. Tim lekara predvođeni doktorom Đorđevićem uspeli su da vrate u život funkciju šake i povređenom ipak spasili ruku - kažu iz Kliničkog centra.

24sedam
Lekari koji su uspešno obavili operaciju

Prema procenama niških lekara povređeni Nišlija, koji se i dalje oporavlja, imaće funkcionalnost desne šake do 80 odsto.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama preneli do povrede je došlo dok je Nišlija sekao drva na cirkularu, a nakon intervencije Hitne pomoći transportovan je niški UKC, odakle potvrđuju povrede i operaciju.

Bonus  video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike