Belivuk maskiran istrčao iz kukuruza i urlao "policija": Na tom putu mu se našao jedan čovek, kog je Velja uništio!

25.08.2021

10:22 >> 10:23

0

Autor: j.jovanovic

Jednu od svojih žrtava oteli su glumeći policajce, a tokom sprovođenja druge žrtve fingirali su saobraćajnu nesreću

Belivuk maskiran istrčao iz kukuruza i urlao "policija": Na tom putu mu se našao jedan čovek, kog je Velja uništio!
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja i Marko Miljković bili su izuzetno kreativni i jako oprezni kad su sprovodili akcije mamljenja svojih žrtava u kuću u Ritopeku.

Jednu od svojih žrtava oteli su glumeći policajce, a tokom sprovođenja druge žrtve fingirali su saobraćajnu nesreću kako bi bili sigurni da ih neko ne prati… To su samo neki od filmskih scenarija koje su sprovodili u delo kako ne bi bili uhvaćeni na delu.

Pročitajte još:

Nevolja glumio policajca da bi uhvatio Goksija

Goran Veličković Goksi namamljen je na sastanak u Višegradskoj kako bi “kupio oružje od preprodavca” koji ga je kontaktirao preko “Skaja” i ponudio mu dva pištolja za 1.200 evra. Vozača koji ga je vodio na tajnu lokaciju na sastanak glumio je Bojan Hrvatin dok su u blizini Smederevskog puta i Ritopeka čekali pripadnici klana Nebojša Janković i Nemanja Đurić, piše Alo.

Glumili su navodne prodavce oružja, a za to vreme prema navodima optužnice Belivuk, Miloš Budimir, Dejan Tešić i Srđan Lalić krili su se u neposrednoj blizini. “Smart” u kom je bio Goksi drugim kolima pratio je Miljković kako bi proverio da li je Veličković na sastanak krenuo sa pratnjom. Kad su se uverili da Goksija niko ne prati, Hrvatin je skrenuo na letnji put, a Miljković je potom stao na početku kako bi pazio da neko ne naiđe.

Kad je Goksi izašao iz vozila da pogleda oružje, iz kukuruza su istrčali Nevolja, Janković, Đurić, Budimir, Tešić i Lalić i uz povike: “Policija!” savladali Veličkovića. Ne sluteći šta se zapravo dešava, Veličković nije pružao otpor, a pripadnici klana su ga potom vezali i ubacili u tovarni prostor pikapa pa ga odvezli do kuće u Ritopeku gde je satima kasnije mučen pa brutalno ubijen.

Blindirana kola kupljena samo za Ljepoju

Da bi namamili Milana Ljepoju, za kog su pripadnici Belivukovog klana verovali da “hoće da preuzme Niš” i ubije nekoliko pripadnika njihove kriminalne grupe iz tog grada, Belivuk i Miljković su smislili da mu ponude da kupi blindirani automobil.

Klan Velje Nevolje imao je svoje pipke u kriminalnim krugovima i znali su da “Pink Panter” iz Niša traži da kupi sebi blindirani automobil, te su iskoristili trenutak i preko “Skaja” mu glumeći drugu osobu ponudili BMW.

Kao i svim svojim žrtvama dali su mu instrukcije – na sastanak kreni u Ritopek, kod kuće ostavi običan mobilni telefon, kreni sam. Da bi ga ubedili u priču klan je išao toliko daleko da je našao i nabavio blindirani automobil. Ljepoji su poslali slike vozila i rekli mu da ga čeka u Ritopeku na adresi Livadice. Na putu do kuće užasa Ljepoja je praćen, a deo pripadnika klana čekao ga je u objektu. Čim je došao, savladan je i odveden u tajnu sobu gde je potom svirepo ubijen.

Oteli škaljarca da bi namamili Lazara

Da bi namamili Lazara Vukićevića, sa kojim je Belivuk dugo bio u sukobu, Nevolja i Miljković “otišli su korak dalje”. Kad su 14. oktobra prošle godine ilegalno ušli u Crnu Goru, kako bi prema nalogu vođa kavačkog klana likvidirali Damira Hodžića i Adisa Spahića, oteli su i Mileta Kapetana, istaknutog pripadnika škaljarskog klana.

Ovaj trenutak iskoristili su da preko njegovog telefona namame Vukićevića, sa kojim je Mile Kapetan sarađivao, u Ritopek. Da bi bili uverljivi vodili su računa da poruke Vukićeviću pišu na crnogorskom, ali i da bi ga namamili poslali su mu fotografiju vezanog Belivuka sa porukom da dođe da ga “ispita” i ubije. Vukićević je naivno pristao i krenuo na tajnu lokaciju gde je trebalo da ga pokupi “Kapetanov čovek”.

Umesto toga čekao ga je zapravo pripadnik Belivukovog klana koji ga je odvezao do Ritopeka. Da bi se uverili da nema “kontrapratnju” pripadnici klana su sa druga dva vozila, kako se navodi u optužnici, pratili vozilo u kom je bio Vukićević. U jednom trenutku čak su napravili blokadu na putu kako bi vozilo sa Lazarom prošlo bez ikakve pratnje. Vukićević je po dolasku u dvorište u Ritopeku shvatio da je namamljen i prevaren, pokušao je da se odbrani tako što je izvadio pištolj koji je poneo sa sobom i zapucao, međutim pripadnici klana su uspeli da ga savladaju. Toliko su ga brutalno pretukli da su kasnije među sobom komentarisali da je bio u takvom stanju da nisu ni mogli da ga muče dugo te su ga ubrzo i ubili.

Grafit kao poruka

Zdravka Radojevića pripadnici Belivukovog klana hteli su da ubiju nekoliko puta. U prvi mah, kako je navedeno u optužnici, plan im je bio da ispod njegovog automobila postave eksploziv. Međutim, kad su procenili da to nije najbolja opcija, počeli su da kuju plan da ga otmu. Prvi korak bio je da prežvrljaju grafit u Kotežu koji je bio posvećen Radojevićevom preminulom bratu. Grafit je prekrečen, a preko njega je nacrtan polni organ i ostavljena je poruka: “Zdravko pi*ko j*** tu sve”.

Pročitajte još:

Znali su da će Radojević na ovo odreagovati. Kad je prijatelju preko “Skaja” počeo da piše da će ih ubiti sve i to javno, nije ni slutio da te poruke očigledno ne piše osobi od poverenja. Ove poruke ubrzo je dobio klan i planiranje otmice je počelo. Radojević je preko prijatelja namamljen na sastanak, a klan je započeo svoju akciju – izazivanje lažnog saobraćajnog sudara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike