Veljin Mesar slao fotografije leševa uz četiri poruke uvek iste: Rutina ga odala?!

25.08.2021

12:14 >> 13:30

0

Autor: j.jovanovic

Belivuk i Miljković su imali svog čoveka koji je bio zadužen da im nabavi i osposobi aplikaciju Skaj

Veljin Mesar slao fotografije leševa uz četiri poruke uvek iste: Rutina ga odala?!
Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Marko Miljković, desna ruka Veljka Belivuka, arhitekta surovih ubistava koje je klan Velje Nevolje činio u kuci strave u Ritopeku, posle svakog brutalnog ubistva navodno je slao je četiri identične, sablasne poruke.

Kako se navodi u optužnici protiv pripadnika klana koji je radio po njegovom i diktatu Velje Nevolje, Miljković je imao neverovatnu strast da šalje fotografije leševa zasada N. N. licu koje je imalo zadatak da ih sačuva na bezbednom mestu, pišu mediji.

Pročitajte još:

Šta su značile poruke?

Zahvaljujući presretnutoj komunikaciji unutar dešifrovane aplikacije Skaj, ustanovljeno je da se Miljković navodno posle mučenja, a potom ubistva i kasapljena Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje oglašavao na identičan način.

Prva poruka je bila:

-… da ti pošaljem slike klanice da imamo kod tebe, da nam se ne obrišu jer ih samo ja imam.

Ovaj uvod je uvek bio propraćen drugom porukom

– to je to što nam treba, brate, da ne ostanemo bez njih

Zatim bi, po pravilu, usledilo:

– I mi smo tel sutra ću da počnem da prebacujem slike i da ga zaštekamo

Četvrta poruka bila je užasno sablasna:

– Sve su krvnici bili, ne neki civili.

Čuvao poruke

Iz izjava svedoka-saradnika Bojana Hrvatina jasno može da se vidi da je Miljković bio opsednut slikanjem i arhiviranjem fotografija leševa čije su živote oduzeli on i njegovi pajtosi. Međutim, Miljković je imao običaj i da pokazuje i čuva fotografije svojih saboraca iz “kavačkog klana” koje su ubili rivali “škaljarci”.

Snežana Repac, psiholog iz Beograda rekla je da su Miljkoviću istovetne poruke koje je slao nepoznatoj osobi očigledno bile jako važne.

– Bilo mu je bitno da sačuva sve te fotografije i da ih nekom pokaže. To je verovatno neko od njega zahtevao i za to je bio plaćen – rekla je Repac.

Kako je Mare otkrio Skaj?

Belivuk i Miljković su imali svog čoveka koji je bio zadužen da im nabavi i osposobi aplikaciju Skaj, za koju su bili uvereni da je bezbedna za planiranje kriminalnih aktivnosti. Taj čovek, navodno je planiran i za jednog od svedoka u sudskom procesu protiv pripadnika koljačkog klana. On se sa Belivukom, Miljkovićem, ali i koljačem sa osmehom i IT stručnjakom Srđanom Lalićem, upznao na Stadionu Partizana dok je bio angažovan na radu vezanom za jedan projekat crno-belih. Ovaj čovek je u jednom momentu, iako tvrdi da je imao minimalne kontakte sa vođama ove grupe, ponudio da im proda Skaj telefone.

Pročitajte još:

– Šema je bila takva da im je ostavljao telefona sa tom aplikacijom u jednoj kafani, u blizini ambasade Albanije. On je pravio i nadimke na Skaju za članove klana. belivuk, Miljković i lalić su mu zahteve slali putem poruka. Kada su uhapšeni, ovo lice je pogasilo sve njihove naloge, a svog nalog na Skaju je zadržalo sve dok ta platforma nije ugašena sredinom marta ove godine – navodi izvor koji je upoznat sa sadržinom istrage.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike