Tužilac traži zatvor za švercera: Na buvljaku prodavao cigarete i kamagru

08.08.2023

16:05

0

Autor: 24sedam

Na novobeogradskom buvjaku prodavao krijumčarene cigarete i kamagru

Tužilac traži zatvor za švercera: Na buvljaku prodavao cigarete i kamagru
Ilustracija - Copyright 24sedam/Ivan Mitić

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu podneloje danas optužni predlog protiv okrivljenog G. R. (71) koji se sumnjiči da je izvršio produženo krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda. Okrivljeni je, postupajući suprotno propisima neovlašćeno držao akcizn proizvod, bez ovlašćenja i dozvole za držanje, bez akciznih markica i dokumenta o nabavci.

U motornom vozilu je držao 280 cigareta različitih marki i oko 200 grama rezanog duvana, kao i 36 boksova različitih cigareta i 16 paklica raznih cigareta, dok je u torbi iza improvizovane tezge držao torbu sa 470 paklica cigareta.

Takođe, okrivljeni je kod kod otvorenog tržnog centra "Buvljak", tokom maja ove godine, na improvizovanoj tezgi, postupajući suprotno propisima, bez dozvole za proizvodnju, nabavku ili distribuciju prodavao medicinska sredstva "kamagra oral jelly", koja sredstva je držao u tri kutije, dok je u motornom vozilu držao još 17 kutija tog medicinskog sredstva.

Tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne jedinstvenu kaznu zatvora od dve godine, 30.000 dinara, kao i meru bezbednosti oduzimanje predmeta pronađenih prilikom otkrivanja opisanih krivičnih dela.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike