Pun sto cigareta: Sprečeno krijumčarenje na Đerdapu 2 (FOTO)

08.02.2023

23:15

0

Autor: Mi. S.

Ukupno je otkriveno 4.070 paklica cigareta, koje su zajedno sa vozačem i kombijem predate policiji

Pun sto cigareta: Sprečeno krijumčarenje na Đerdapu 2 (FOTO)
Zaplena cigareta na Đerdapu 2 - Copyright Foto: Uprava carina

Zajedničkom akcijom carine i policije 8. februara na prelazu Đerdap 2 sprečeno je krijumčarenje više od  81.000 cigareta skrivenih u selidbenim stvarima i krovu jednog kombija.

Slučaj je otkriven kada je oko ponoći na izlazu iz zemlje za detaljan pregled izdvojen kombi stranih registarskih oznaka, za čijim je volanom bio domaći državljanin.

Vozač je prethodno rekao da nema ništa da prijavi, osim nekoliko kuhinjskih elemenata i stola za dnevni boravak. Prilikom pregleda je najpre uočeno da je pomenuti sto, koji se nalazio u tovarnom delu, neuobičajeno težak i temeljno upakovan.

Ubrzo je otkriven i razlog za tako pažljivo pakovanje. Unutrašnjost stola je bila ispunjena tesno naređanim paklicama cigareta ''Chesterfield Blue'' i ''Chesterfield Orange''.

Carinici su potom detaljno pregledali i ostatak vozila, pa su cigarete pronašli i u prednjem delu krova kombija. Ukupno je otkriveno 4.070 paklica cigareta, koje su zajedno sa vozačem i kombijem predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike