Velja i njegovi mafijaši davali sebi sulude nadimke po kontroverznim likovima: Iza bizarnih imena stoji opaka tajna!

25.08.2021

18:30 >> 20:09

0

Autor: j.jovanovic

Klan Veljka Belivuka i Marka MIljkovića je međusobno komunicirao preko tajne i šifrovane aplikacije Skaj

Velja i njegovi mafijaši davali sebi sulude nadimke po kontroverznim likovima: Iza bizarnih imena stoji opaka tajna!
Copyright Profimedia Printscreen/Pink

Policija je zahvaljujući sofisticiranoj opremi uspela da dešifruje poruke koje su preko zaštićene aplikacije razmenjivali pripadnici grupe Velje Nevolje i da svaki pseudonim poveže sa konkretnom osobom!

Klan Veljka Belivuka i Marka MIljkovića je međusobno komunicirao preko tajne i šifrovane aplikacije Skaj, na kojoj nisu koristili svoj pravi identitet, već pseudonime, a inspiraciju za tajna imena pronalazili su u poznatim serijama, filmovima, crtaćima

Pročitajte još:

Belivukovi vojnici su sebi davali nadimke i po popularnim superherojima, poznatim sportistima i ličnostima, ali i likovima iz nekih od najgledanijih ostvarenja svetske kinematografije.

24sedam

Ova kodna imena su koristili: Veljko Belivuk – Soprano, Sop, Marko Miljković – Kratos, Leon, Miloš Budimir – Ares, Marko Budimir – Kantona, Bojan Hrvatin – Leo Luca, Anakin, Srđan Lalić – Bari Majls, Nemanja Đurić – Tajson, Nebojša Janković – Hel, Vlade Draganić – Brale, Dejan Tešić – Fleš, Milovan Tadić – Miksa.

Soprano i Kratos

Belivuk je koristio nadimak “Soprano” , koji je postao popularan po krimi seriji u kojoj se glavni lik ovako zvao. U pitanju je američka televizijska serija autora i izvršnog producenta Dejvida Čejsa.

Radnja serije prati život Entonija Tonija Soprana, šefa italijanske mafijaške porodice Dimeo kasnije Soprano u Nju Džerziju i njegove poteškoće da održi balans između svog porodičnog života i poslovne karijere u mafijaškoj organizaciji čiji je član.

Takođe, sa druge strane Marko Miljković se predstavljao pod kodnim imenom “Kratos”, a taj nadimak inače personifikuje grubu silu i snagu iz grčke mitologije, delte Titana, koji je uvek bio uz Zevsa i izvršavao njegova naređenja.

Osim toga, Кratos je naslovni junak serije “Bog o ratu” iz studija Santa Monica, zasnovane na grčkoj mitologiji.

Кratos, takođe poznat i kao “Duh Sparte”, prvi put se pojavio u video igrici “God of Var” 2005. godine, što je dovelo do razvoja sedam dodatnih igara sa likom kao protagonistom.

Pink/Printscreen

Iza ovih nadimaka su se krili Veljko Belivuk i Marko Miljković tokom komunikacije preko zaštićene aplikacije “Skaj”. Iz toga se da zaključiti da je Belivuk sebe doživljavao kao kriminalnog bosa i boga, a Miljkovića kao mitološko biće, koje bespogovorno sluša vrhovnog vođu – Zevsa.

Hell

Takođe, u transkriptima razgovora koji su nedavno objavljeni u krivičnoj prijavi podnetoj Specijalnom tužilaštvu Crne Gore, a koje je Velja Nevolja vodio sa svojim vojnicima preko kriptovane aplikacije gde je svako imao svoje kodno ime spominje se i “Hell, što u prevodu znači  “Pakao”.

Ta osoba se spominjala u Veljinom obraćanju dok je prepričavao ubistvo Damira Hodžića i Adisa Spahića u Crnoj Gori, kao i otmicu Mileta Radulovića, a upravo je “Hell” bio prisutan i učestvovao u tome.

Takođe, jasno je iz drugih razgovora da je bio osoba od poverenja, a Belivuk je upravo njega pitao za sve u vezi sa oružjem zbog čega je poznato da je bio stručnjak u tom polju.

24sedam/Printscreen

Zbog toga ne čudi što je navodno N.J. bivši policajac, koji je Veljku Belivuku doneo snajper, a potom ga u šumi i obučavao kako da puca iz njega, prepoznat kao osoba iza kodnog imena “Hell”.

Pročitajte još:

Ares

Pažnju je privukao još jedan nadimak, a u pitanju je “Ares”, pod kojim se predstavljao Miloš Budimir.

Inače,  u grčkoj mitologiji “Ares” je bog rata, a u helenskoj književnosti, taj lik predstavlja fizički, nasilni ili neukroćeni aspekt rata, što ide u prilog tome zbog čega je Veljin vojnik “odabrao” ovaj nadimak.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike