Misterija duga 45 dana: DNK dva tela iz Dunava rešava sudbinu dečaka (FOTO)

12.07.2023

09:46

0

Autor: 24sedam

Tačno 45 dana traje agonija dveju porodica koje ne odustaju od potrage za svojom decom

Misterija duga 45 dana: DNK dva tela iz Dunava rešava sudbinu dečaka (FOTO)
Copyright Printscreen/Facebook/Silvija Dejan Orsos/Googlemap

Patrik B. (10) i Antonio M. (11) poslednji put su viđeni 29. maja na obali Dunava, nedaleko od Kajak kluba kod Apatina. A onda im se gubi svaki trag. Istraga veruje da su se dečaci utopili u reci, a na obali su pronađeni njihovi bicikli i obuća. 

Printscreen/ Googlemap
Mesto gde su dečaci poslednji put viđeni

U međuvremenu, neizvesnost povećavaju i dva tela pronađena u Dunavu. Još nije poznat identitet dve osobe čija su tela pronađena u Dunavu kod Dalja u Hrvatskoj i na obali Dunava u Apatinu. Da li je reč o apatinskim dečacima, znaće se posle DNК analize.    

Jedno telo je izvučeno iz Dunava kod Dalja, u Hrvatskoj, 7. juna. Roditelji oba dečaka su, nakon pregleda fotografija koje su im predočene u tamošnjoj policiji, izjavili da ne mogu da potvrde da se radi o jednom od nestalih dečaka.

Telo u Lovrinom limanu

Pola meseca kasnije, 22. juna uveče, u Lovrinom limanu, stotinak metara nizvodno od ulaza u Šumsku upravu Apatin, na obali je pronađen leš u neprepoznatljivom stanju. Odmah je poslat na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Novom Sadu. Od roditelja je uzeta krv za DNК analizu koja će definitivno utvrditi da li je reč o nestalim apatinskim dečacima ili ne.

Antonio Ahel/ATAImages
Potraga za mališanima

Ipak, potraga se nastavlja, mada je u početku bilo problema. Kako je dan nakon nestanka dece za agenciju Tanjug rekao sekretar Ronilačkog kluba Veljko Cvjetićanin, potraga je bila otežana zbog visokog vodostaja Dunava.

Nema stajanja

- Pretražuje se priobalje, voda je brza, nije toliko hladna, ali jeste brza zbog vodostaja. Ovde postoji jedan deo terena gde se pretpostavlja da su deca ušla, i gde postoje kamene šporne, pa ako bi se desilo da su ušli tu i da su se utopili, taj deo će se svakako pretražiti - rekao je Cvjetićanin.

I danas za dečacima aktivno traguju i komšije. Dunav su obilazili čamcima, a obalu pešice. Tako su i pronađeni ostaci leša nedaleko od glavnog ulaza u Šumskoj upravi Apatin. 

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike