Napad na policajce u Sokobanji: Muškarac ih isekao mačetom i bajonetom, pre toga hteo da pobije porodicu

02.08.2023

07:59

0

Dobili su informaciju da je čovek hteo da zakolje majku i brata mačetom

Napad na policajce u Sokobanji: Muškarac  ih isekao mačetom i bajonetom, pre toga hteo da pobije porodicu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Dva policajca povređena su tokom hapšenja u mestu u blizini Sokobanje. Jedan od njih je M. B. (41), koji je tokom borbe prilikom hapšenja, osim drugih površinskih rana, dobio ubod u stomak.

Kako priča očuh M. B. Zoran Golubović, policija nije očekivala da se susretne sa takvim osumnjičenim, a pripadnicima Interventne jedinice trebalo je oko dva sata da muškarcu izvuku bajonet iz ruke.

- M. B. sam čuvao od njegove sedme godine i i dalje smo bliski. On je jedan od trojice najboljih sa svoje akademije iz klase. Bavi se sportom, karateom i džiju džicom, fizički je izuzetno spreman da reaguje, da se odbrani. Kad god je neka intervencija, on ide na teren. U subotu je bio slobodan, ali su ga kolege pozvale da izađe na hitnu intervenciju u selo Čitluk kod Sokobanje. Dobili su informaciju da je čovek hteo da zakolje majku i brata mačetom. Oni su pozvali policiju - priča Zoran za "Telegraf."

Imao mačetu i stari bajonet

MUP
 

 

Osumnjičeni je, kada su stigli, i dalje mahao oružjem. Kod sebe je, kako tvrdi Zoran, imao mačetu i stari bajonet.

- Pokušali du da ga smire kroz razgovor, ali on je mahao oružjem. U desnoj ruci je imao mačetu, a u levoj bajonet iz Prvog svetskog rata. Krenuo je na M. B., cimao levo desno i na pet-šest mesta ga zakačio po rukama mačetom. To su bile površinske posekotine. Potom je krenuo da ga ubode bajonetom u stomak, M. je uspeo da blokira, ali je napadač podvukao ruku i ubo ga. Vrh bajoneta mu je ušao sedam centimetara u stomak, a rez je šest centimetara - dodaje.

Napadača su policajci, kaže, saterali u ćošak jedne od prostorija kuće, te nije mogao da pobegne. M. B. je kolega pritisnuo krpu na ranu kako ne bi iskrvario. Osumnjičeni je pokušao da napadne ponovo, ali su kolege uspele da izvuku ranjenog policajca. Dok su sklanjali kolegu na sigurno, osumnjičeni se zatvorio u sobu, te je pozvana Interventna jedinica.

- Kažu da je osumnjičeni toliko jak, niko to nije očekivao. Nisu imali priliku da se sretnu sa takvom osobom. Jedva su ga savladali. Morali su da mu stave dvoje lisica. Ono što je neverovatno je da je on sve vreme držao bajonet u ruci i da policija dva sata nije mogla da mu otme bajonet iz ruke. Ne znam da li ga je toliko jako držao ili je došlo do takve kontrakcije mišića da šaka nije mogla da se otvori. Kao da je bio zalepljen za ruku - kaže Zoran.

M. B. je hitno prevezen u Dom zdravlja, a potom i na odeljenje hirurgije. Nakon ukazane pomoći, upućen je na kućno lečenje.

- Dali su mu jake antibiotike jer je bajonet kojim je uboden bio zarđao. Primio je i vakcinu protiv tetanusa. Oporavlja se. Ta rana na stomaku je ozbiljnija, ostale su, srećom, samo površinske. Ruka mu je malo otekla od posekotine, ali to nije strašno. Na obe ruke ima rezove - kaže Zoran.

Kako je saopšteno iz MUP Srbije, policija u Sokobanji, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesetdvogodišnjeg muškarca iz okoline Sokobanje zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

On se sumnjiči da je napao i lakše povredio dvojicu policijskih službenika koji su izašli po prijavi građana da osumnjičeni u dvorištu u okolini Sokobanje maše bajonetom.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike