Samo je puklo, pa se čulo zapomaganje! Prvo svedočenje o pogibiji tinejdžera u Vrčinu

25.07.2023

10:30

0

Prvo se čuo prasak, pa sirena voza

Samo je puklo, pa se čulo zapomaganje! Prvo svedočenje o pogibiji tinejdžera u Vrčinu
Motorista pruzni prelaz voz foto rina - Copyright Foto: RINA

Ivana Jovanović, čija je kuća stotinak metara udaljena od pružnog prelaza ka Kasapovcu kod Vrčina na kome su sinoć poginuli tinejdžeri u "pežou", svedoči da je odjednom puklo i znala je da se dogodila nesreća. Kasnije se ispostavilo da su poginuli vozač V. G. (18) i putnica A. B. (15), dok je tinejdžerka M. Đ. (17) povređena.

- Bila sam na terasi, a onda je puklo. Prasak, pa sirena voza. Znala sam da je bilo zlo. Ko bez duše sam trčala prema prelazu... Kada sam stigla ništa se nije videlo, ni auto, ni voz, jer se zaustavio daleko - objašnjava žena za "Informer" i dodaje:

- Sa mnom je dotrčao i brat. Prvi je video auto u travi i šiblju. Kada smo prišli čuli smo iz kola da neka devojčica doziva: "Pomozite mi! Pomozite mi!" Prišli smo, ali nismo mogli da je izvadimo. U onoj žurbi nisam ponela ni mobilni, ali je tada naišao automobil. Samo sam povikala da zovu policiju i Hitnu pomoć.

Ponovo se vratila, prišla i videla vozača.

- Videla sam da još diše, ali jedva. Devojčicu sa zadnjeg sedišta smo izvukli kroz prozor, ona nam je i rekla za drugaricu, ali nju nismo nigde videli. Tražili smo po onom mraku, ali je nigde nije bilo - kaže Ivana, i dodaje da su nastradalu devojčicu tek posle 15 minuta pronašli ispod vozača koji je preminuo.

 

Strašno je bilo za videti. Devojčica sa zadnjeg sedišta je bila svesna, ali izbezumljena.

- Кako i da ne bude. Tada je došao i doktor čiji je sin vozio. Nije mogao da stoji na nogama od šoka. Velika tragedija. Valjda će sada da se sete da stave semafor kod tog prelaza. Vozovi stalno prolaze, a retko koji mašinovođa svira. Kada se ide iz centra Vrčina prema nama, kao što je sada vozio ovaj mali, mora da se skoro izađe na šine da bi se videlo da li ide voz - kazala je Ivana Jovanović.

Bonus video

MUP RS

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike