Slobodan (84) izazvao nesreću u kojoj su poginuli Dejana i Boris, otac ogorčen presudom: "On će izaći iz zatvora, a naša deca..."

20.07.2023

21:47

1

Vladimir Majorski, otac stradalog Borisa, odluku suda ocenio je kao "skandaloznu"

Slobodan (84) izazvao nesreću u kojoj su poginuli Dejana i Boris, otac ogorčen presudom: "On će izaći iz zatvora, a naša deca..."
Dejana Neralić - Copyright Facebook/Dejana N.

Dejana Neralić (18) i Boris Majorski (17), pre devet meseci zajedno su nastradali u teškoj saobraćajnoj kod Beške, koju je izazvao vozač "mercedesa" Slobodan B. (84), koji je osuđen na tri godine zatvora.

Vladimir Majorski, otac stradalog Borisa, ovu odluku ocenio je kao "skandaloznu".

Okrivljeni Slobodan B. je presudom oglašen krivim za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom čime je sud utvrdio krivicu okrivljenog i osudio ga je prvostepenom presudom na kaznu zatvora od 3 godine.

- Za dobro vladanje on može tražiti prevremeni otpust nakon odslužene dve trećine kazne što proizilazi da nakon dve godine on može biti slobodan čovek, a naša deca koja su njegovom krivicom poslata u grob nikad više neće biti sa nama, nikad neće imati mogućnost da zasnuju svoju porodicu, da se raduju svojoj deci i budućnosti, koja je bila na pragu njihovog života - priča Vladimir.

Kako on kaže, suđenje je počelo u aprilu i sam postupak je bio efikasan, jer je presuda doneta već u julu, ali za porodicu je ovo bilo veoma bolno i mučno.

Foto: Fejsbuk
 

- Sam postupak suđenja je za nas kao porodicu bio veoma bolan i težak, vraćati se u prošlost i proživljavati te zadnje trenutke naše dece ni jednom roditelju koji se našao u takvoj situaciji nije lak. Suđenje je održano u dva pretresa, što smatram da je izuzetno efikasno ali sankcija koja je izrečena nije ni blizu one koju je tražila javni tužilac - priča Vladimir prenosi Blic.

Kako on kaže, tužilaštvo je tražilo pet godina zatvora za vozača, koji nije ispoštovao prvenstvo prolaza i izazvao je nesreću u kojoj su stradala dva mlada života.

On kaže da se uključio u rad Udruženja roditelja stradale dece u saobraćaju, kao i da su obavili sastanke sa ministarkom pravde, ministrom policije, kao i predsednikom države Aleksandrom Vučićem.

- Udruženje je osnovala Vera Janković iz Kragujevca čija je ćerka od 12 god stradala kao pešak na pešačkom prelazu. Obavili smo razne sastanke uključujući ministarku pravde Maju Popović, ministra policije Bratislava Gašića, ministra saobraćaja Gorana Vesića i takođe bili smo na sastanku kod predsednika Aleksandra Vučića, koji je na sastanku predložio Maji Popovića da se sankcija za ovo krivično delo sa sadašnjih od 1 do 8 godina poveća od 5 do 15 godina, sa čijom inicijativom smo se u načelu složili i mi koji smo iz udruženja prisustvovali sastanku sa najvišim državnim vrhom - otkriva Vladimir Majorski.

Nada se većoj kazni

Vladimir se nada da će javni tužilac uložiti žalbu Apelacionom sudu, kao i da će nakon toga kazna za vozača biti povećana.

- U ovim dugim danima i mesecima prolazimo kroz istu bol sa Dejaninom majkom i očuhom, sestrama i to nam daje dodatnu snagu da se izborimo sa svim nedaćama koje su nas snašle - priča otac stradalog tinejdžera.

Kružni tok na mestu nesreće

Porodica se izborila da se na mestu tragedije izgradi kružni tok, kako bi se sprečile nove tragedije.

Od nadležnog ministarstva stigla je potvrda da se kreće uskoro u realizaciju tog projekta.

- Nedavno sam dobio poziv od inspektorke građevinarstva iz Opštine Inđije da moramo hitno ukloniti spomen obeležje koje smo podigli posle tragedije na tom mestu. Ipak, grad je izašao u susret, pronašli su rešenje da spomen obeležje ostane na tom mestu. To je legat našoj pokojnoj deci, ali i svima koji tamo prolaze da znaju da su tu dva mlada anđela otputovali u večnost i da vode računa dok upravljaju vozilom na takvim raskrsnicama - priča Vladimir.

Podsetimo, jeziva nesreća dogodila se 18. oktobra kada su Boris i Dejana su motorom krenuli na izlet u jedno etno-selo kod Novog Sada, a do nesreće je došlo kada ih je pokosio Slobodan B. (83) iz Krčedina svojim "mercedesom".

Slobodan B. ima inostranu vozačku dozvolu, jer je većinu života proveo u Nemačkoj. Takođe, on i dan danas vozi. Proveo je mesec dana u pritvoru nakon nesreće, a zatim je pušten da se brani sa slobode.

Instagram_192_rs
 

 

Boris i Dejana su sahranjeni zajedno, a o njihovoj ljubavi porodica svedoči kao o nečem zaista posebnom.

Kako priča otac, upravo zbog njihove velike ljubavi, predložio je da budu sahranjeni zajedno, u čemu su se složili i Dejanini roditelji.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike