Ovako je Veljin čovek prodavao "stoku": Na groblje dođe misteriozni Deda, a u Jerkoviću ostavi kilo!

29.08.2021

18:30 >> 06:34

0

Autor: j.jovanovic

Prema detaljima optužnice, Veljku Belivuku policija je oduzela oko 100 grama droge

Ovako je Veljin čovek prodavao "stoku": Na groblje dođe misteriozni Deda, a u Jerkoviću ostavi kilo!
Copyright Profimedia Printscreen/Pink

Klanu Veljka Belivuka se, pored pet ubistava i jednog silovanja, na teret stavljaju i poslovi sa drogom. Baza im je navodno bio stadion FK Partizan u Humskoj ulici, i to prostorije bivšeg restorana.

U optužnici u koju je jedan list imao uvid, za posedovanje i šverc droge pred sudom odgovaraće Veljko Belivuk, Milovan T, Aleksandar V, Aleksa Š. i Vladimir D.

Pročitajte još:

Jedan od saradnika Velje Nevolje bio je i Aleksa Š, koji je pored posla konobara, dobio i prostoriju gde će živeti i spavati. Njemu je direktno nadređeni navodno bio Milovan T. zvani Miksa, koji je od njega zahtevao da dva puta nedeljno od N. N. lica preuzima upakovanu drogu od po 100 grama koju su zvali “stoka”. Nju je Aleksa navodno mešao sa kofeinom i benzokainom kako bi dobio veću količinu. Pakovao je u takozvane komade, koji su bili manji od jednog grama, i to prodavao za 100 evra. Tako upakovanu “stoku” čuvao je u skladištu za pića iza šanka na stadionu u Humskoj. Drogu su po već usklađenoj proceduri preuzimali članovi klana, pišu mediji.

Tanjug/Rade Prelić

– Vladimir D. je navodno od Veljka Belivuka dobio kriptovani telefon sa “skajom” pomoću kojeg su isključivo komunicirali. Koristio je šifrovano ime “Šeprtlja”. Skinuti razgovori između njih dvojice ticali su se upustava od koga će uzeti kokain, kako će ga razmeravati i uvećavati. On je u nekoliko navrata od N. N. osoba preuzimao kokain od oko jednog kilograma. On mu je uvek ostavljan u “puntu” nedaleko od njegove kuće i auto-servisa u naselju Braće Jerković.

Vladimir je zatim drogu navodno uzimao i skladištio u podrumu svoje kuće. Belivuk mu je izdavao naređenja kako da razmerava kokain i da ga uvećava. Od gazde je zadužio vagicu za precizno merenje. U 500 grama čistog kokaina dodavao 50 grama baze. Zatim je pravio pakete od po 50 i 100 grama. Drogu spremnu za dalju distribuciju davao je Belivuku.

Prema optužnici, Velja Nevolja mu je za prljave poslove oko droge dao 12.000 evra. Novac mu je uvek isplaćivao na stadionu u Humskoj – stoji u optužnici.

Prema njenim navodima, prva dva meseca ove godine po nalogu Veljka Belivuka okrivljeni Vladimir D. je stavio u promet najmanje osam kilograma kokaina. Vladimir je ponovo po istoj proceduri drogu mešao sa bazom kako bi je uvećao. U jednom navratu je izmiksovan kokain prodao muškarcu sa nadimkom Deda. Količinu od oko tri kilograma prodao je kod Centralnog groblja. “Samo” 200 grama kokaina početkom prošle godine uzeo je Belivuk.

Ovu transakciju zabeležili su kriptovani telefoni.

Policija ispred Belivukovog bunkera na stadionu Partizana Foto: ATA Images

Veljko Belivuk je bio “Soprano”, a Dimitrijević “Šeprtlja”.

Zanimljivo je da je okrivljeni Vladimir D. u maju ove godine u policiji sve do detalja opisao kako je upoznao Veljka Belivuka, kako je radio za njega, kako su komunicirali preko “skaja”, koja su imena koristili, kako je upoznao Marka Miljkovića… Ipak, dva meseca kasnije u Tužilaštvu za organizovani kriminal odlučio je da o svemu ćuti.

Pročitajte još:

Prema detaljima optužnice, Veljku Belivuku policija je oduzela oko 100 grama droge. Ona je poslata na veštačenje i od uzoraka nađen je kokain, amfetamin, kanabis i THC. Zaplenjena je i vagica za precizno merenje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike