Masovna tuča u restoranu "Petošević": Podignuta optužnica za prebijanje mladića nasmrt

07.07.2023

15:10

0

Za kobnu tuču u Novom Beogradu optužen mladić (21)

Masovna tuča u restoranu "Petošević": Podignuta optužnica za prebijanje mladića nasmrt
Copyright Ilustracija/Antonio Ahel/ATAImages

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Predraga R. (21) zbog sumnje da je 21. januara unutar i u bašti restorana "Petošević" u Novom Beogradu tokom masovne tuče, bezobzirnim nasilničkim ponašanjem ubio Vuka V. (20). Predragu R. se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, saopštilo je to tužilaštvo.

Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, zbog krivičnog dela učestvovanje u tuči obuhvaćeni su i Ognjen P. (21), Nikola C. (21), Marko Ć. (19) I Luka D. (20). Tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom Predragu R. produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo.

Predrag R. je, kako se sumnja, oko 3 časa posle ponoći u pomenutom restoranu, najpre u blizini šanka nakon kraće svađe pesnicom u glavu udario Vuka, a potom i Luka D. Onda su svi okrivljeni i sada pokojni Vuk. nastavili da se tuku. U jednom trenutku, Marko Ć. je Vuka udario flašom u glavu usled čega je on izgubio ravnotežu. Luka D. je nastavio da ga udara sve dok mladić nije pao na sofu pored ulaznih vrata i na kratko izgubio svest.

Nakon što se Vuk osvestio, sukob je nastavljen u bašti restorana, pa mu je Predrag R. zadao više udaraca u glavu i tela, usled kojih je mladić pao na zemlju. Predrag R. je nastavio da ga udara, a u jednom trenutku je uzeo stolicu koja je stajala u blizini i njom oštećenog udario više puta u predelu glave i tela. Nakon svega Pregrag R. se udaljio sa lica mesta, a Vuk V. je ostao da leži na zemlji. Usled zadobijenih teških povreda Vuk je preminuo u bolnici 12. februara.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike