Saslušan taksista kog je oteo U. B. nakon masakra u Duboni! Sat i po pričao šta se dešavalo kobne noći

01.06.2023

12:13

0

Sumnja se da je U. B. nakon ubistva došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" gde je pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca

Saslušan taksista kog je oteo U. B. nakon masakra u Duboni! Sat i po pričao šta se dešavalo kobne noći
Copyright Profimedia/Mup

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan taksista koji je, pod pretnjom U. B., osumnjičenog za masovno ubistvo u okolini Mladenovca odvezao do tražene lokacije.

Osim njega svedočilo je još pet osoba iz sela Dubona koji su bili očevici masakra ili su pomagali ranjenima u krvavom piru.

Prema informacijama do kojih je došao Kurir, on je ispričao sve što se dogodilo kobne večeri i kako je sve doživeo, a iskaz je trajao sat i po.

Kako saznajemo, danas je među saslušanima bio i vlasnik automobila koji je U.B. ukrao kobne večeri, iz Šepšina.

Saslušanja se nastavljaju još sutra, a onda i sledeće nedelje.

U utorak je saslušana i žena koja se tada nalazila u vozilu, a koja je slagala U. B. da je trudna, kako bi spasla svoj život. 


U. B. se sumnjiči da je 4. maja na teritoriji Smedereva i Mladenovca hicima iz automatske puške ubio osam, a pokušao da ubije 12 osoba, saopštilo je ranije Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje vodi istragu u ovom slučaju.

Nakon ubistva, sumnja se da je U. B. došao do naplatne rampe "Mali Požarevac" gde je pretio taksisti i putnici taksija bombom, čime je prinudio vozača da ga odveze do sela kod Kragujevca, gde je i uhapšen. 

 



U. B. se stavljaju na teret krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.
On se nalazi u pritvoru od 5. maja, kada je i uhapšen.

Nekoliko dana kasnije uhapšen je njegov otac R. B. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa objekata koje koristi R. B. policija je pronašla nekoliko stotina metaka različitog kalibra, barutno punjenje za municiju, po jedan pištolj i revolver nalik na vatreno oružje, jednu ručno pravljenu napravu sa mogućnošću okidanja, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.
 
On se takođe nalazi u pritvoru, kao i ujak osumnjičenog U. B., G.G., koji se takođe sumnjiči za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i ekplozivnih materija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike